Asiakaskokemukset
Employer Branding

Elise Wuokko, Human Resources Specialist, Talenom Oyj: ”Choice on kumppani, joka on kuin työkaveri.”

Taktisesta tekemisestä kokonaisvaltaiseen yhteistyöhön

Talenom lähti yhteistyöhön Choicen kanssa löytääkseen potentiaaliset osaajat tiiminsä. Talenom tarvitsi kumppania avuksi, sillä perinteisten rekrytointityökalujen vaikuttavuus ei ollut enää riittävä heidän kasvuunsa nähden. Hakemuksia kyllä tuli, mutta ei tarpeeksi potentiaalisia hakijoita. Artikkelia varten haastattelimme Talenomin Human Resources Specialistia Elise Wuokkoa.


Yhteistyö Talenomin kanssa alkoi aluksi pitkälti taktisella kulmalla kun Choice toteutti Talenomille taktisia kampanjoita rekrytointien tueksi. Myöhemmin yhteistyö laajeni vieläkin systemaattisempaan ja kokonaisvaltaisempaan Employer Branding (EB) -tekemiseen, jonka tarkoituksena on houkutella potentiaaliset osaajat ja vahvistaa Talenomin työnantajamielikuvaa sekä viestiä siitä myös ulospäin monikanavaisen markkinoinnin keinoin. Choice toteutti Talenomille muun muassa EB-konseptin, määritteli kilpailuedut sekä houkuttelutekijät ja uudisti yrityksen urasivut. Nykyisin Choicen ja Talenomin yhteistyö koostuu rekrytointien tukemisesta taktisen rekrytointimarkkinoinnin keinoin sekä systemaattisesta työnantajamielikuvan kehittämisestä sisällöntuotannon ja digimarkkinoinnin avulla.

Näkyvyys tärkeässä roolissa osaajien houkuttelussa

“Yhteistyömme avulla urasivumme vierailut ja hakijamäärät ovat kasvaneet selkeästi, Talenomin tunnettuus työnantajana on lisääntynyt ja rekrytointipäätöksiä on tehty valtava määrä tänä ja viime vuonna. Myös rekrytoinnin läpimenoaika on parantunut huimasti ja olemme päässeet palkkauspäätöksiin hyvinkin nopeasti rekrytointitarpeen havaitsemisesta, sillä oikeat osaajat on löydetty nopeammin, kun ilmoituksemme ovat saaneet enemmän näkyvyyttä.”, kertoo Talenomin Elise Wuokko Choicen ja Talenomin yhteistyöstä.

Oikeat osaajat on löydetty nopeammin, kun työpaikkailmoituksemme ovat saaneet enemmän näkyvyyttä.

E. Wuokko

“Urasivumme ovat nykyään selkeät, informatiiviset ja kiinnostavat sekä ennen kaikkea kuvastavat Talenomilaisuutta. Hakijoilta ja Talenomin työntekijöiltä on tullut positiivista palautetta Talenomin rekrytointi mainoksista ja hakemuksia on laitettu kiinnostavan mainoksen ansiosta. Ja mikä parasta, hakijat ovat olleet potentiaalisia eli alun ongelma on siis onnistuttu ratkaisemaan, kun sopivia hakijoita on löytynyt.” -Elise jatkaa.

“On hienoa, että Talenom on ihmisten mielessä myös työnantajana ja, että olemme onnistuneet tavoittamaan ja houkuttelemaan oikeat osaajat yhteistyömme ansiosta.” -Toteaa Elise.

Minulle on tullut olo, että minun näkemykseni ja mielipiteeni ovat tärkeitä Choicelle ja ne on aina otettu huomioon.


E. Wuokko

Inhimilliset kohtaamiset yhteistyön kivijalkana

“Choicen kanssa työskentely on ollut helppoa ja mukavaa. Olen kokenut saavani asiantuntijoilta aidosti apua ongelmiini eikä minun ole kertaakaan tarvinut miettiä, kehtaanko kysyä jotakin, sillä kysymyksiini on aina vastattu asiantuntevasti ja ystävällisesti. Kaikki ohjeet ja neuvot ovat annettu alhaalta ylöspäin, jotta kuka tahansa ymmärtää ja minulle on tullut olo, että minun näkemykseni ja mielipiteeni ovat tärkeitä Choicelle ja ne on aina otettu huomioon.” -Elise tuumaa.

“Yhteistyössä Choicen kanssa pidän erityisesti siitä, että työskentely on joustavaa ja räätälöity juuri meille sopivaksi, ja että Choicen tyyli johtaa yhteistyötä on selkeää, avointa ja keskustelevaa. Choice on onnistunut osoittamaan tulokset aina dataan nojaten ja sen perusteella on tehty havaintoja, johtopäätöksiä sekä määritetty tulevia toimenpiteitä. Datan avulla yhteistyömme on läpinäkyvää myös minun näkökulmastani.” Elise kertoo kokemuksistaan.

“Löysimme heti aluksi yhteisen tavan kommunikoida ja Choicella onkin hyvin samanlainen huumorintaju kuin itselläni. Minusta on mukava aloittaa palaverit rennosti, toisinaan pienellä naljailulla puolin ja toisin. Se tuo hyvän fiiliksen heti alkuun.” -Elise naurahtaa.

Yhteistyömme kautta olen vakuuttunut siitä, että työnantajamielikuvaan kannattaa ja tulee panostaa.

E. Wuokko

Monipuolinen kumppani

“Yhteistyössämme eniten yllätti se, että sain Choicesta kumppanin myös ajatusten vaihtoon. Olen kokenut saavani Choicelta ikään kuin kollegan tukea, mikä on ollut erittäin positiivinen yllätys. Olemme vaihtaneet ajatuksia esimerkiksi rekrytointiin liittyen. -Toteaa Elise.

“Olen myös itse oppinut yhteistyömme aikana Choicelta rekrytointiin ja markkinointiin liittyviä asioita. En esimerkiksi tiennyt, mitkä sosiaalisen median kanavat toimivat rekrytointimarkkinoinnissa parhaiten ja mitkä eivät. Yhteistyömme kautta olen vakuuttunut siitä, että työnantajamielikuvaan kannattaa ja tulee panostaa.” -Elise jatkaa. 

“Suosittelen Choicea kumppaniksi sellaisille yrityksille, joille yhteistyön joustavuus on tärkeää ja jotka kaipaavat rekrytointien vauhdittamiseen dataa, mutta sen tuottaminen itse olisi liian työlästä. Suosittelen Choicea myös sellaisille tahoille, joilla rekrytoinnit ovat yhden ihmisen hoidossa, sillä Choicesta saa kumppanin myös ajatusten vaihtoon ja heiltä pääsee samalla itsekin oppimaan. -Elise kertoo. 

 

Voimmeko olla avuksi? Pyydä näkemys tai tarjous. 

Kiinnostuitko yhteistyöstä tai haluatko ymmärtää enemmän työnantajakuvalähtöisestä rekrytoinnista? Jätäthän yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän sisällä. Akuuteissa osaajatarpeissa kannattaa soittaa suoraan ammattilaisimme. Yhteystiedot löydät täältä. 

Tutustu myös

 • Arto Nieminen, COO, Nordic BIM Group: Laadukkaalla suorahaulla parempaa ymmärrystä osaajamarkkinasta

  Nordic BIM Group on rakennusalan älykkäisiin ohjelmistoratkaisuihin erikoistunut yritys. Choicen asiakkaaksi Nordic BIM Group tuli vuonna 2021, kun COO Arto Nieminen rekrytoi organisaatioon myyntijohtajaa. Oikeaa osaajaa lähdettiin etsimään suorahaun keinoin. Tiedossa oli, että edessä ei ole helpoin rekrytointi.
 • Aki Hakkarainen, Rejlers Finland Oy: ”En suosittele Choicea kilpailijoillemme.”

  Rejlers Finland on Pohjoismaiden suurimpia ja nopeimmin kasvavia teknisen alan asiantuntijaorganisaatioita. Työntekijät ovat tärkeä osa Rejlersin kasvua ja kehittymistä. Choice toteutti vuonna 2021 Rejlersille EB-konseptoinnin ja rekrytointeja.
 • Antti Kirjavainen, CEO, Recover Nordic Finland: ”Konsernin muissa maissa on herätty benchmarkkaamaan Suomen tekemistä.”

  Recoverin ja Choicen yhteistyö alkoi joulukuussa 2020, kun Recoverille tuli tarve löytää uusia osaajia kasvunsa tueksi. Recover lähti etsimään rekrytointikumppania, mutta löysi kokonaisvaltaisen työelämäkumppanin, Choicen. 
 • Monikanavaista työnantajakuvaviestintää Employer Branding -konseptin alla – Case Sector Alarm

  Sector Alarmilla on suuri kenttämyyntiosaajaryhmä, johon oli tarve rekrytoida paljon lisää nuoria myyjiä. Tilanne työmarkkinoilla ei ollut yhteistyön aikaan helpoin, suorastaan haastava.
 • Työntekijöiden ääni osaksi strategiaa – Case HögforsGST

  HögforsGST:n strategiassa oli tunnistettu kriittisiä profiileja rekrytointiin liittyen. Onnistuakseen tulevissa rekrytoinnissa, asiakkaamme halusi lähteä luomaan pohjaa työnantajakuvatyölle herättääkseen kiinnostusta heille oikeiden osaajien keskuudessa.