Elisa Metsälä on nimitetty asiakkuusjohtajaksi Choicelle

Choicen arki

Elisa Metsälä on nimitetty syyskuussa 2020 Choice HR:n asiakkuusjohtajaksi Tampereelle. Ennen Choicea Elisa toimi sisaryhtiö Harva Marketingin työnantajamarkkinointitiimissä vastaten rekrytoinnin, resurssoinnin ja työnantajamarkkinoinnin rajapinnasta. Choicella Elisan osaaminen on hyödynnettävissä mm. hakijakokemuksen kehittämisessä, rekrytoinnissa sekä modernissa resursointi- ja henkilöstövuokrauspalvelussa. Jos et vielä tunne Elisaa, niin kohta tunnet! Tervetuloa Choicelle Elisa!

1. Kerro hieman taustastasi ja osaamisestasi? 

Yli kymmenen vuoden henkilöstöpalvelu- ja rekrytointialan työkokemukseni on keskittynyt asiakasyritysten kasvun tukemiseen onnistuneiden rekrytointien kautta. Suhtaudun asiakastarpeiden ratkaisemiseen intohimoisesti ja tavoitteellisesti ja nautin suunnattomasti nimenomaan asiakkaiden kanssa toimimisesta!  

2. Miten sinä ja Choice kohtasitte?

Tapasin aikoinaan Matias Ketolan ja hän avasi minulle, miten hienoja juttuja Harva sisaryhtiöineen toteuttaa. Minuun teki vaikutuksen tapa nähdä asiakastarpeiden ratkaiseminen perinteistä rekrytointia laajemmin yrityksen koko työnantajakuvan strategisena ja taktisena rakentamisena ja aitona kumppanuutena. Sain Harvalta erinomaista oppia työnantajakuvan rakentamisesta markkinoinnillisin keinoin. Choicen palvelutarjoomassa yhdistyvät henkilöstöpalvelut ja yli 15 vuoden kokemus monikanavaisesta markkinoinnista.

3. Mikä sinua erityisesti kiehtoo työnantajamarkkinoinnin ja rekrytoinnin rajapinnassa? 

Olen jo vuosia tehnyt töitä auttaakseni yrityksiä heidän rekrytointitarpeissaan perinteisinä pidetyin henkilöstöpalvelualan keinoin. Työnhakumarkkinat ovat kuitenkin muuttuneet, ja yhä useammin kyse ei ole pelkästään sopivien yksittäisten työntekijä-matchien löytämisestä. Yrityksen on oltava työnantajana houkutteleva saadakseen juuri oikeat osaajat löytämään itsensä ja kiinnostumaan työskentelystä yrityksessä! Tämä pätee riippumatta siitä etsiikö ja houkutteleeko työntekijöitä yrityksen sisäinen rekrytointi- ja hr-tiimi vai ulkoinen rekrytointi- tai suorahakukumppani. Kyse ei ole mistään jipoista, vaan työnantajamielikuvan rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, mikä lähtee yrityksen sisältä. Yhdistämällä rekrytoinnin ja markkinoinnin osaamiset ja prosessit, on mahdollista saavuttaa kestävämpiä tuloksia työntekijöiden löytämiseen ja houkutteluun. Etenkin niillä toimialoilla, joilla on suoranainen pula työntekijöistä ja useita kilpailukykyisiä työnantajayrityksiä, joudutaan tosissaan tekemään työtä osaajien löytämiseksi ja houkuttelemiseksi omaan organisaatioon!

4. Mitä oppeja ja osaamista tuot aiemmasta työkokemuksestasi Choicelle?

Haluan olla nostamassa yritysten työnantajamarkkinoinnin uudelle tasolle yhdistämällä pitkän kokemukseni henkilöstöratkaisuista ja Harvan kanssa yhteistyössä toteutetuista työnantajakuvapalveluista. Näen että yrityksissä on vielä paljon tehtävää, vaikka Employer brandingistä ja työantajamielikuvasta puhutaankin paljon. Pelkkä rekrytointijärjestelmän vaihtaminen tai rekrytointimedian hankinta ei korvaa pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työnantajabrändin rakentamista, missä tarvitaan markkinointiosaamista. Yli 10 vuoden kokemukseni eri toimialojen ja kohderyhmien rekrytointitarpeiden parissa työskentelystä antaa erinomaisen pohjan kehittää Choicen palveluita oikeaan suuntaan.

5. Miksi yritysten kannattaa panostaa hakijakokemukseen? 

Monet organisaatiot ovat jo oivaltaneet ottaa työnantajalupauksen ja työnantajamarkkinoinnin tekemisensä keskiöön, mutta yhtä monet ovat vasta matkansa alkupuolella. Aihe on tärkeä ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti, kun kilpailu osaavasta työvoimasta lisääntyy ja työntekijöiden sitouttaminen tarvitsee tuoreita ja luovia keinoja. Nyt tiedetään jo, ettei titteli, säännöllinen työaika, kiinteä kuukausipalkka sekä uramahdollisuudet ”ylöspäin” ole enää ainoita motivaatiotekijöitä. Työn merkityksellisyyden kokeminen, henkilökohtainen kehittyminen, laadukkaat johtamispalvelut, valmentava työnjohto, läpinäkyvyys, vastuullisuus, arvostetut asiakkaat sekä kiinnostavat projektit ovat tärkeitä houkuttelutekijöitä! Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen sekä erilaiset elämäntilanteeseen sopivat joustot ovat haluttuja. Nämä tulee osata konkretisoida ja viestiä tulevaisuuden hakijoille ja työntekijöille. Siilojen aika on ohi ja modernisti johdetuissa organisaatioissa ymmärretään, että rekrytointi, markkinointi ja liiketoimintajohto ovat samalla asialla.

6. Minkälaisissa asioissa sinuun kannattaa ottaa yhteyttä? 

Missä vaan, mikä liittyy työntekijöiden houkutteluun ja löytämiseen! Pystyn auttamaan rekrytoinnin tekijöitä, suunnittelijoita, päättäjiä ja johtajia, jotka haluavat kasvaa ja kehittyä sekä ymmärtävät, että kilpailukyvyn parantaminen vaatii panostuksia ihmisiin, olipa kyse uusien tekijöiden houkuttelusta, jo kiinnostuneiden hakemiseen kannustamisesta tai jo valittujen sitouttamisesta.

Ystävällisin terveisin

Elisa Metsälä

Client Success Director