Emma Jokinen yhdistää ketterästi työt Choicella ja opinnot kauppakorkeakoulussa

Choicen arki

Kerro hieman itsestäsi ja taustastasi?

Olen työskennellyt rekrytoinnin parissa nyt hieman yli 1,5 vuotta ja Choicen mukaan hyppäsin viime vuoden syyskuussa. Toimin Junior Talent Attraction Specialistin roolissa Choicella ja täällä työskenteleminen on ollut tosi mukavaa. 

Teen töitä osa-aikaisesti ja “toinen elämäni” on vielä opintojen parissa. Opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa Management & International Business -maisteriohjelmassa, ja erikoistun opinnoissani henkilöstöjohtamisen teemoihin. Opinnot ovat tukeneet töitä hyvin ja olen päässyt hyödyntämään erityisesti maisterikurssien oppeja arjessa. Lisäksi olen kokenut töiden antavan opintoihin paljon, sillä opiskeltavaa teoriaa voi peilata omaan arkeen ja konkreettisiin työtehtäviin. Joustava työ ja oman arjen suunnittelu sekä kalenterointi ovat olleet avainasemassa töiden ja opintojen yhdistämisessä. 

Olen kotoisin Järvenpäästä ja muutaman Helsinki vuoden jälkeen muutin takaisin Järvenpäähän tämän vuoden alussa. Etätyöt ovat olleet paikoitellen kiireisen arkeni pelastus, mutta myös Choicen toimistolla käyminen silloin tällöin on mukavaa vaihtelua.

”Opinnot ovat tukeneet töitä hyvin ja olen päässyt hyödyntämään erityisesti maisterikurssien oppeja arjessa.”

Miten sinä ja Choice kohtasitte?

Olin seurannut Choicea jo jonkin aikaa, ja erityisesti pidin Choicen tavasta tehdä modernia ja hakijalähtöistä rekrytointia monenlaisiin rooleihin. Olin ajatellut keskittyä syksyllä opintoihini, mutta kun Choicelta soitettiin ja tarjottiin Junior-roolia joustavalla työajalla, ei minulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin hypätä mukaan.

Millaisia oppeja ja osaamista olet päässyt kerryttämään Choicella?

Choicella työskennellessäni olen päässyt mukaan useisiin eri alojen rekrytointeihin ja kartuttanut rutkasti osaamista niin itse rekrytoinneista kuin eri toimialojen erityispiirteistäkin. Esimerkiksi erilaiset insinööri-haut ovat opettaneet minulle teknisemmistä rekrytoinneista. Lisäksi olen päässyt syventämään osaamistani esimerkiksi hakijaviestinnän parissa sekä tutustumaan asiakastyöskentelyyn rekrytointikumppanin näkökulmasta. Meillä on hurjan osaava Talent Attraction -tiimi, jonka osana on ollut helppoa kasvaa ammattilaisena. 

Opintojeni puolella olen keskittynyt esimerkiksi tasa-arvoisemman työelämän ja vastuullisuuden teemoihin, mutta kaiken kaikkiaan opinnot luovat kattavan pohjan HRM-kokonaisuuksien hallintaan. Choicella aloittamisen jälkeen olen kiinnostunut myös enemmän työnantajakuvaan liittyvästä tekemisestä ja pyrkinyt imemään tietoa myös tästä aiheesta opintojen kautta. Tulevaisuudessa toivon, että voisin tuoda Choicelle osaamista erityisesti yhdenvertaisen rekrytoinnin teemoihin liittyen mahdollisimman kattavasti.

Miksi yritysten kannattaa panostaa hakijakokemukseen ja rekrytointimarkkinointiin?

Hakijamarkkinoiden muutoksesta riittää paljon puhetta ja allekirjoitan ajatukset näkökulman muutoksesta täysin. Hakijakokemus on noussut merkittävään arvoon, sillä nykyään hakijoilla on enemmän mahdollisuuksia valita työnantajansa. Hakijakokemuksella voi erottua – hyvässä ja pahassa. Siksi onkin tärkeää jäädä mieleen laadukkaan hakijakokemuksen tarjonneena yrityksenä kaikille hakijoille valinnoista riippumatta. 

Työnantajakuvasta viestiminen auttaa yrityksiä löytämään oikeita ja heille sopivia osaajia ja antaa hakijoille mahdollisuuden perustaa valintansa laajempaan tietoon kuin ennen. Ilman osaavaa markkinointia hyväkin viesti jää usein kuulematta. Parhaiden osaajien tavoittamiseksi tehokkaan markkinoinnin ja onnistuneen hakijakokemuksen kombo on varmasti nykymaailmassa voittava valinta.

”Ilman osaavaa markkinointia hyväkin viesti jää usein kuulematta.”

Miten näet rekrytointialan kehittyvän tulevaisuudessa?

Hakijamarkkinoiden muutoksessa yritysten tulee pystyä panostamaan työnantajakuva-pohjaiseen markkinointiin sekä työntekijäkokemuksen kehittämiseen. Onnistuneen rekrytoinnin taustalla vaikuttavat tulevaisuudessa yhä useammat tekijät, eikä parhaiden osaajien tavoittelu todennäköisesti helpotu. Siksi erottuvat ja työnantajuuteensa panostavat yritykset jäävät mieleen. Lisäksi toivon, että rekrytointialalla puhuttaisiin tulevaisuudessa vielä enemmän ja vahvemmin yhdenvertaisen rekrytoinnin teemoista, ja että nämä ajatukset näkyisivät myös käytännön toiminnassa.

Miten taipaleesi Choicella on sujunut?

Choicella aika on kulunut todella nopeasti ja tuntuu, että aloitin aivan vasta! Oppimiskäyrä on ollut ehdottomasti jyrkkä ylöspäin ja olen päässyt mukaan monenlaisiin projekteihin. Itse töiden lisäksi viihtyvyyteeni ovat vaikuttaneet maailman ihanimmat kollegat, joustavan arjen mahdollistavat etätyö-käytänteet sekä erittäin laadukas esihenkilötyö. Apua on aina tarjolla ja lisäksi on ollut mukavaa, että Choicella voi halutessaan viettää myös jonkin verran vapaa-aikaa yhdessä työkavereiden kanssa. Olemme esimerkiksi käyneet yhdessä kävelyillä, saunalautalla ja aftereilla.

”Toivon, että rekrytointialalla puhuttaisiin tulevaisuudessa vielä enemmän yhdenvertaisen rekrytoinnin teemoista, ja että nämä ajatukset näkyisivät myös käytännön toiminnassa.”

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Opintojen ja työn yhdistäminen vie kalenteristani aimo annoksen viikottain, mutta onneksi aikaa jää myös palautumiselle. Tykkään ulkoilla ja liikkua, sekä viettää aikaa ystävieni ja perheeni kanssa. Yksin ollessani lataudun äänikirjojen tai hyvien tv-sarjojen parissa. Kesäsesongin aikaan minut voi bongata myös pesäpallokentiltä harrastus-sarjan peleistä.

Aurinkoisin terveisin

Emma Jokinen

Junior Talent Attraction Specialist