Esihenkilö­valmennukset

Esihenkilövalmennusten suosio on kasvanut viime aikoina nopeasti. Myös Choice tarjoaa kattavat valmennuspalvelut asiakkailleen yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Esihenkilövalmennukset ja -koulutukset eri tilanteisiin! 

Suosimme osallistavia menetelmiä, jotta saamme ihmiset mukaan muutosmatkalle. Workshopeissa ja niiden välissä tapahtuvassa työstössä luodaan pohja ja konkreettinen kehityssuunnitelma yhteiselle tekemiselle.

Tutustu valmennuksiin

Kehityskeskustelu on johtamisen väline, joka koostuu sovitusta toimintamallista ja työkaluista. Käytännössä kehityskeskustelun onnistumisen varmistaa tai estää kuitenkin vuorovaikutus. Valmennuksessa käsitellään kehityskeskustelua vuorovaikutustilanteena ja pureudutaan siihen, miten esimies voi omalla vuorovaikutuksellaan varmistaa onnistuneen kehityskeskustelun. Valmennuksessa esimies saa vinkkejä keskustelutekniikkaan ja pääsee harjoittelemaan kehityskeskustelun vuorovaikutusta.

Kesto: Puolen päivän koulutus

Kysy lisää tai pyydä tarjous  »

Esimies joutuu väistämättä tilanteeseen, jossa hankalalta tuntuvia asioita on otettava puheeksi. Kyseessä voi olla ristiriita- tai kiusaamistilanne, työntekijän toimintaan liittyvän korjaavan palautteen antaminen, tehtäväantojen ja ohjeistuksien noudattamiseen puuttuminen tai avoimemman keskustelukulttuurin rakentaminen. Koulutuksessa voidaan käsitellä tilaajan työyhteisölle tyypillisiä tilanteita tai yleisiä hankalien tilanteiden ilmenemismuotoja työelämässä. Esimiehet saavat eväitä hankalien tilanteiden käsittelyyn ja harjoittelevat keskustelutekniikkaa koulutuksen aikana.

Kesto: Puoli päivää / koko päivä

Kysy lisää tai pyydä tarjous  »

Mitä johtaminen ja johtajuus on? Miten voin kehittyä johtajana ja esimiehenä? Näiden kysymysten kautta lähdetään tarkastelemaan omaa johtamistyyliä, omaa tapaa viestiä sekä miten oma johtamistyyli tuo parhaat puolet esiin tiimistä. Ennen koulutusta osallistujat tekevät EASI- käyttäytymis- ja motivaatiokartoituksen, osallistujat saavat 19-sivuisen henkilökohtaisen tulosraportin ja sen avulla osallistujat voivat tarkastella omia vahvuuksiaan ja kompastuskiviään esimiehenä sekä saavat eväitä erilaisten tiimin jäsenten yksilölliseen johtamiseen ja motivoivan työympäristön rakentamiseen.

Kesto: koko päivä / kaksi päivää

Kysy lisää tai pyydä tarjous  »

Palautteen antaminen ja vastaanottaminen on arvokas taito työelämässä. Sitä tarvitsevat erityisesti esimiehet, mutta kaikille siitä on hyötyä. Mitä palautetilanteessa tapahtuu, millaisista asioista on hyvä olla tietoinen ja miten palautetta voisi antaa siten, että sillä on toivottu vaikutus toiseen. Koulutuksessa perehdytään keskustelutekniikkaan, palautteen antamisen erilaisiin metodeihin sekä harjoitellaan käytännössä palautteen antamista ja vastaanottamista.

Kesto: Puoli päivää / koko päivä

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Etätyön lisääminen on muutos, joka vaikuttaa yllättävän moneen asiaan. Toimivan etätyökulttuurin luominen on alustus ja työpaja, jossa käydään läpi etätyön hyötyjä ja haittoja sekä tarkastellaan, millaisissa tilanteissa etätyö tyypillisesti aiheuttaa ongelmia ja miten ongelmia voidaan ennaltaehkäistä. Työpajassa sovitaan esimiehille organisaatioon sopivat yhteiset käytännöt etätyölle.

Kesto: puoli päivää

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Koulutuksessa käsitellään etätyön vaikutusta johtamiseen ja työyhteisön toimintaan, millaisista asioista on esimiehenä syytä olla tietoinen ja mitkä ovat hyvän etäjohtamisen kulmakivet. Osana koulutusta tarkastellaan asiakasorganisaation tämän hetkisiä haasteita ja pyritään löytämään kyseiseen tilanteeseen sopivia ratkaisuja työpajatyöskentelyn aikana.

Kesto: n. 3 – 4 tuntia

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Koulutuksessa käsitellään monipaikkaisuuden vaikutusta johtamiseen ja työyhteisön toimintaan, millaisista asioista on esimiehenä syytä olla tietoinen ja mitkä ovat hyvän etäjohtamisen kulmakivet. Osana koulutusta tarkastellaan asiakasorganisaation tämän hetkisiä haasteita ja pyritään löytämään kyseiseen tilanteeseen sopivia ratkaisuja työpajatyöskentelyn aikana.

Kesto: Puoli päivää tai koko päivä

Kysy lisää tai pyydä tarjous  »

Onko jokin näistä aiheista yrityksellesi ajankohtainen? Jätä yhteystietosi tästä.  

Kiinnostuitko yhteistyöstä Choicen kanssa? Näetkö synergiaa Choicen kanssa? Oletko kiinnostunut kuulemaan toiminnastamme lisää? Jätäthän yhteystietosi lomakkeella, ja olemme sinuun yhteydessä viimeistään kahden arkipäivän sisällä.