Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokraus on vaivaton ratkaisu yrityksellesi, mikäli osaajien tarve on vaihteleva tai jatkuvuuden ennustaminen on haastavaa. Palvelu tuo sujuvuutta arkeesi, sillä Choice toimii vuokratyöntekijöiden työnantajana huolehtien työnantajavelvoitteista.

Miksi henkilöstövuokraus Choicen kautta on järkevä vaihtoehto?

Osaajavuokraus eli henkilöstövuokraus on yhä yleisempi tapa hankkia ja palkata osaamista yhtiöön. Choicen mallissa toimimme työntekijälle työnantajana ja huolehdimme työsuhteen aikaisista työnantajavelvoitteista. Henkilöstövuokrausta voidaan hyödyntää monenlaisissa tilanteissa, kuten esimerkiksi projektityössä, osa-aikaisessa työsuhteessa tai määräaikaisessa sijaisuudessa. Osaajien tarve voi muuntua nopeasti ja henkilöstövuokrauksen avulla voit hallita palkkaukseen liittyviä riskejä. Henkilöstövuokraus mahdollistaa asiakkaalle helpon, aikaa säästävän sekä luotettavan ja vastuullisen prosessin.

Henkilöstövuokraus voi olla vaihtoehto, kun:

  • rekrytointi palkkalistoille ei ole juuri nyt mahdollista
  • haluat rekrytointiyhtiön hoitavan työsuhteenhallinnan
  • osaajatarpeesi kesto tai laajuus ovat vaikeasti ennustettavissa
  • liiketoimintasi vaatii henkilöstötarpeilta skaalautuvuutta
  • haluat uusien osaajien valinnan olevan nopeaa
  • haluat ulkoistaa rekrytointiprosessit
  • tarvitsette tekijän esim. vanhempainvapaan, sairausloman tai opintovapaan vuoksi

Tiesithän että jokaiseen toimeksiantoomme sisältyy tilauksesi sisällöstä riippuen EB-konsultaatio tai rekrytointimarkkinointikampanja?

Kenelle ja miksi henkilöstövuokraus sopii?

1. Oikea osaaja, oikeaan aikaan

HR-palvelut ja työsuhteen hallinta palveluna tarkoittaa vaivattomuutta. Laajan osaajaverkostomme ansiosta saatte työntekijän juuri siksi aikaa kuin teillä on tarve. Esimerkiksi koronaepidemian synnyttävä epävarmuus ja sitä seuraava talouskasvun kiihtyminen ovat tällaisia tilanteita. Vuokrasuhteen päätyttyä tai jo sen aikana voitte palkata työntekijän itsellenne. Autamme sinua luomaan uskottavan ja ammattimaisen rekrytointi- ja neuvotteluprosessin ja tuemme sinua kaikissa sen vaiheissa. Kauttamme hoituvat myös jaettujen osaajien rekrytointi, joka tarkoittaa osaajan työajan ja kustannusten jakamista useamman yhtiön kesken.

2. Henkilöstöstrategia tai kasvuvaihe ei mahdollista palkkatyösuhdetta

Henkilöstöstrategia on nivottu yhtiön liiketoimintastrategiaan, ja aina liiketoimintastrategia ei mahdollista omien työntekijöiden palkkaamista. Kasvuyhtiöiden henkilöstöstrategiassa voi puolestaan korostua resurssien nopea skaalaamisen tarve esimerkiksi projektiluonteisuuden, asiakastilanteen tai elinkaaren vaiheen perusteella. Vaihtoehtoisesti yhtiö voi tarvita henkilöitä kesäloma-, perhevapaa ja opintovapaan sijaisuuksiin. Nämä tarpeet on helppo taklata juuri henkilöstövuokrauksella. 

3. Osaaja halutaan rekrytoida myöhemmin itselle

Monet asiakkaamme hankkivat konsultointipalvelua ja haluaisivat palkata konsultin myöhemmin itselleen. Tätä perinteinen konsulttimalli ei yleensä mahdollista, joten henkilöstövuokraus ja try and hire -malli on juuri sopiva vaihtoehto näihin tarpeisiin. Vuokratun osaajan työnjohto tulee asiakkaalta, mutta Choice huolehtii kaikista työsuhteen hallintaan liittyvistä velvollisuuksista. Henkilö on osoitettu alusta asti juuri teidän yritykselle ja hänet voidaan suunnitellusti rekrytoida myöhemmin in-house. Kokemustemme mukaan tosin yhä useampi on kiinnostunut “yksi työnantaja – yksi työtehtävä” -mallista poikkeavista työelämäratkaisuista!

4. Helpota työsuhdehallintoa ja minimoi riskit

Työnantajan lakisääteiset velvollisuudet sekä työsuhdehallintoon liittyvät velvollisuudet työturvallisuus- ja työterveysasioineen eivät ole kaikkien erityisosaamista. Useassa yhtiössä näiden asioiden hoitamiseen ei ole dedikoitua henkilöä tai voivat olla esim. toimitusjohtajan tai toimistoassistentin vastuulla. Yhtiön henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallintoon liittyvät velvoitteet laajenevat. Jotkut asiakkaamme haluavat ainoastaan parhaan osaajan työpanoksen ja me hoidamme kaiken muun etsinnästä valintaan ja hallintoon. Henkilöstövuokraus on mutkaton tapa kasvattaa orgnisaatiota ilman talon sisäisen hr-resurssin lisääntymistä.

Ammattilaisemme apunasi henkilövuokrauksessa

Haluatko rekrytoida henkilön sittenkin suoraan palkkalistoillesi?

Rekrytointipalvelumme vaivaton ja nopea löytää uusi osaaj ja rekrytoida hänet suoraan omaan organisaatioon. Toteutamme kaikki rekrytointimme työnantajakuvalähtöisellä rekrytointimallilla, jonka olemme kehittäneet asiakkaidemme tarpeita ja muuttunutta toimintaympäristöä varten. 

Voimmeko olla avuksi? Pyydä näkemys tai tarjous. 

Kiinnostuitko yhteistyöstä tai haluatko ymmärtää enemmän työnantajakuvalähtöisestä rekrytoinnista? Jätäthän yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän sisällä. Akuuteissa osaajatarpeissa kannattaa soittaa suoraan ammattilaisimme. Yhteystiedot löydät täältä.