Perinteisestä suorahausta konsultoivaan kumppanuuteen – Hannu Pelli ja Mikko Keskinen vahvistamaan Choicen suorahakuosaamista

Choicen arki

Choicen Talent Attraction -tiimi vahvistuu 4. syyskuuta alkaen kahdella kokeneella suorahaun osaajalla, Hannu Pellillä  ja Mikko Keskisellä. Choicea, Hannua ja Mikkoa yhdistää halu kehittää suorahakukenttää. Suorahaun pinnalla olevien teemojen, kuten tehokkuuden ja kokonaiskustannusten lisäksi Hannu ja Mikko pitävät tärkeänä, että suorahaun prosessi on rekrytointiprosessiin osallistuvalle osaajalle miellyttävä. Yhtä tärkeänä he pitävät myös kumppanuutta asiakkaan kanssa. Molemmat huomauttavat, että suorahakukonsultti voi myös auttaa asiakasta esimerkiksi speksauksessa ja roolin määrittelyssä. Tavoitteena ei ole olla vain headhunter, vaan aidosti pyrkiä tarjoamaan asiakkaalle tukea ja apua oikean osaajan löytämiseen.

”Toisinaan pitää olla rohkeutta haastaa asiakasta. Usein konsulttina osaamme heti sanoa, jos asiakas haluaa lähteä metsästämään sellaista yksisarvista, jota emme tule löytämään. Silloin voimme auttaa asiakasta uudelleen roolin ja tarpeen määrittelyssä”, Mikko sanoo. 

On tärkeää, että kaikki osapuolet ymmärtävät suorahaun olevan yhdessä tekemistä. Itse puhun paljon konsultatiivisen tekemisen puolesta. Voimme olla tukena sekä prosessiin osallistuville osaajille kuin sitten asiakasyrityksillekin. Toisinaan sinun sitten on uskallettava sanoa asiakkaalle sellaisiakin asioita, joita he eivät halua kuulla”, Hannu komppaa. 

Molemmat miehet ovat myös innoissaan siitä, että pääsevät Choicella rekrytoinnin lisäksi sukeltamaan myös Employer Brandingin ja työntekijäkokemuksen maailmaan. Choicen houkuttelun, rekrytoinnin ja sitouttamisen palveluista koostuva kattaus mahdollistaa jatkossa entistä strategisemman kumppanuuden myös suorahaun ympärille. 

Tykkään olla ihmisten kanssa, ja siksi on hienoa saada ympärilleen osaava tiimi eri alojen osaajia. Uskon, että voimme oppia toisiltamme erittäin paljon. Haluan oppia lisää siitä, mitä kaikkea lisäarvoa EB-työllä voidaan saada suorahakuihin”, Mikko sanoo.

Employer Brandingissä on minulle vielä paljon opittavaa. Minua kiinnostaa myös erityisesti se, millaisia sitouttamisen toimenpiteitä kumppaanuuteen voisi kuulua hakujen päätyttyä. Voimme esimerkiksi auttaa vähentämään koeaikapurkujen määrää ja auttaa osaajien perehdyttämisessä”, Hannu pohtii. 

Kohti avointa yhteistyötä – myös hintojen osalta

Hannu ja Mikko molemmat ovat kiinnostuneita kehittämään suorahakualaa koko kentässä. Yksi asia, mistä kumpikin on kiinnostunut on suorahakupalveluiden hinnoittelu. Tällä hetkellä suorahakujen hinnoittelu on hyvin tapauskohtaista, eikä asiakkaan ole aina helppo ymmärtää, mistä hinta koostuu.

Suorahakujen hinnoittelu on yleisesti ottaen hyvinkin epämääräistä. Usein hinnoittelun perusteena on esimerkiksi arvio haettavan henkilön kuukausipalkasta. Kuten arvata saattaa, tämä ei usein olekaan yksiselitteinen asia. Harvoin haettavan henkilön kuukausipalkka edes suoraan vaikuttaa siihen, kuinka vaikea osaajaa on löytää”, Mikko arvioi. 

Aina hinnoittelu ei perustu oikein mihinkään, vaan firmasta riippuen sama haku voidaan tehdä hyvin eri hinnoilla. Itse toivoisin, että voisimme päästä siihen tilanteeseen, jossa suorahaun hinta on asiakkaalle vakio”, Hannu komppaa kolleegaansa. 

Suorahaun hinnoittelun avaaminen on linjassa yleisesti rekrytoilukujen avaamisen kanssa. Hannun ja Mikon mukaan avoimessa kumppanuudessa ei ole tilaa salailulle.

On kyse sitten palkkahaitarin avaamisesta tai suorahaun todellisesta hinnasta, lukujen avaaminen on osa modernia työelämää”, Hannu päättää.

Arvomaailma pohjana yhteistyölle

Choicella kehityshenkinen kaksikko on otettu vastaan ilolla. Toimitusjohtaja Ville-Mikko Korkan mukaan sekä Hannu että Mikko edustavat Choicen kanssa samaa arvomaailmaa. Vaikuttavuus, rohkeus ja inhimillisyys ovat vahvasti molempien DNA:ssa. 

”On loistavaa saada Hannun ja Mikon kaltaiset kokeneet ja alalla vaikuttavuutta saavuttaneet osaajat meidän tiimiimme. Lisäksi molemmat ovat inhimillisiä ja lämpimiä persoonia, jotka jakavat Choicen arvomaailman”, Ville-Mikko iloitsee.

Sekä Hannulla että Mikolla on yli viisi vuotta kokemusta suorahakujen parista. Lisäksi molemmilla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura rekrytointien parissa. Mikko on keskittynyt urallaan erityisesti myynnin rooleihin, mutta kokemusta on kertynyt lähes alalta kuin alalta. Hannun paras osaaminen taas on myynnin, taloushallinnon ja IT-alan rekrytointien parissa. Kumpaakin yhdistää halu tehdä hakijaystävällistä ja työnantajakuvalähtöistä suorahakua. Sekä Hannu että Mikko ovat myös onnistuneet luomaan vahvaa henkilöbrändiä LinkedInissä. Ville-Mikko näkeekin heidän mukaan saamisessa paljon strategisia mahdollisuuksia Choicelle. 

Choicen toiminnan ytimessä on halu olla asiakkaiden työelämäkumppani. Hannun ja Mikon tapa toimia tukee tätä ajattelua täysin. Haluamme päästä asiakkuuksiin syvälle ja auttaa asiakasta pääsemään strategisiin liiketoiminnan tavoitteisiinsa. Uskon, että Hannulla ja Mikolla on paljon annettavaa”, Ville-Mikko pohtii. 

Hannun ja Mikon palvelut tulevat muodostamaan Choicelle tytäryhtiön, mutta käytännössä miehet liittyvät aivan normaaliin tapaan Choicen operatiiviseen arkeen. Yhteistyö Choicen EB:n, sitouttamisen ja rekrytoinnin toimintojen kanssa tulee olemaan tiivistä.

Hannu Pelli

Chief Customer Officer

Mikko Keskinen

Chief Customer Officer