Rekrytointien ja henkilöstövuokrauksen ammattilainen Tiinaleena Anttila siirtyi Choicelle

Choicen arki

Kerro hieman taustastasi ja osaamisestasi?

Aloitin henkilöstövuokrauksen ja rekrytointien parissa miltei kuusi vuotta sitten. Aika nopeasti löysin itseni myös asiakkuuksien parista. Olen suhtautunut työhöni suurella intohimolla kaikki vuodet! Rekrytointien osalta pääosassa ovat olleet teknisten asiantuntijoiden sekä johtotason rekrytoinnit. Erilaiset asiakkaat ja heidän tarpeen tunnistaminen sekä ratkaisun rakentaminen ovat minulle ehdottomasti työn suola. Sytyn jokaisesta asiakaskohtaamisesta ja kun pääsen auttamaan asiakasta onnistuneiden rekrytointien kautta.

Miten sinä ja Choice kohtasitte?

Olen seurannut Choicen tarinaa alusta saakka. Minua kiinnosti ennen kaikkea Choicen ymmärrys siitä mitä asiakkaat tänä päivänä kaipaavat ja miten asiakkaille tuotetaan aidosti lisäarvoa. Tuore, moderni ja tämän päivän työkaluilla toteutettu palvelu tempaisi minut täysin mukaansa. Choicen tiimi on rakentunut alan vahvoista ammattilaista, jotka haluavat aidosti olla mukana uudistamassa niin alaa kuin auttaa asiakkaita löytämään oikeita tekijöitä. Olimme Reetan ja Matiaksen kanssa yhteydessä ja heti ensimmäisestä puhelusta saakka tuntui että ajatukset mätsäsivät täysin yhteen.

Mikä sinua erityisesti kiehtoo työnantajamarkkinoinnin ja rekrytoinnin rajapinnassa?

Aikaisemmin puhuttiin haastavista hauista. Asiakasta saatettiin varoitella siitä, että hakijoita on haastava houkutella mukaan – passiivisten työnhakijoiden löytämisestä puhumattakaan. Perinteisin keinoin toteutettu rekrytointi ei vastaa enää tämän päivän hakijamarkkinoiden tarpeeseen. Työnantajamarkkinoinnin ja rekrytointimarkkinoinnin avulla ajatusmaailma on aivan toinen. Kun asiakasyrityksen henkilöstöä osallistetaan työnantajamarkkinointiin ja tulokset sanoitetaan niin nykyiselle henkilöstölle kuin yrityksen tuleville osaajille on lopputulos aivan muuta. Kun markkinoinnin avulla tuodaan yritys helposti lähestyttäväksi, tunnetuksi ja sanoitetaan millaista on työskennellä juuri meillä, niin hakijoiden kiinnostus kasvaa ja kynnys lähettää hakemusta madaltuu selvästi. Oikein rakennetulla markkinointikampanjoinnilla tavoitetaan ne passiivisetkin hakijat!

Millaisia oppeja ja osaamista tuot Choicelle?

Minulla on yli viiden vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalta henkilöstövuokrauksen, rekrytointien ja asiakkuuksien parista sekä erilaisten ratkaisuiden rakentamisesta. Haluan ennen kaikkea tarjota asiakkailleni mahdollisuuden päästä kokemaan modernin rekrytoinnin mahdollisuudet, auttaa heitä lisäämään tunnettuuttaan hakijamarkkinoilla sekä tavoittamaan juuri ne oikeat osaajat omaan organisaatioon. Laadukas ja ammattitaitoinen loppuun saakka viety rekrytointiprosessi on aina ollut minulle sydämen asia – nyt pääsen tarjoamaan asiakkailleni aidosti laadukasta, läpinäkyvää ja modernia palvelua henkilöstötarpeisiin!

Miksi yritysten kannattaa panostaa hakijakokemukseen ja rekrytointimarkkinointiin?

Työmarkkinat ovat muuttuneet vuosien saatossa. Tänä päivänä työnhakijat eivät enää ole hakemassa kulmahuonetta tai huimia uramahdollisuuksia. Nykyään työntekijöitä sitoutetaan erilaisilla tekijöillä kuten työn merkityksellisyydellä, laadukkaalla ja valmentavalla esimiestyöllä tai mahdollisuudella yhdistää työ ja perhe sopivalla tavalla. Ennen kaikkea jokainen haluaa tulla kohdatuksi yksilönä ja omine tarpeinensa. Hakijakokemus on ollut tapetilla jo muutaman vuoden. Miksi työnhaun pitäisi olla vaikeaa? Rekrytointimarkkinoinnilla ja hakijakokemuksella luodaan myös kokemus organisaatiosta. Kun työnantajalupaus sekä organisaation mahdollisuudet konkreettisesti sanoitetaan hakijalle heti alussa hänen on helpompi luoda mielikuva työskentelystään organisaatiossa. Rekrytointimarkkinoinnilla ei luoda mitään uutta tai erilaista vaan ennen kaikkea tuodaan yritys aidosti tunnetuksi hakijoiden keskuudessa. Ja tämä todellisuus on yksi kulmakivi hakijakokemuksen rakentamisessa.

Toimialalla puhutaan paljon rekrytoinnin ja markkinoinnin lähentymisestä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Avoimien työpaikkojen ilmoituskanavia on tänä päivänä pilvin pimein. Miten taataan, että ilmoitus ja oikea tekijä kohtaavat juuri oikeaan aikaan oikeassa kanavassa? Entä ajankohtaisuus – onko se oikea tekijä juuri lomareissulla, kiinni arjen kiireissä vai etsimällä etsimässä uutta työpaikkaa. Rekrytointimarkkinoinnin avulla tavoitetaan haluttu kohderyhmä oikealla ja ennalta suunnitellulla viestillä. Työnhaku tuodaan lähelle kohderyhmää helposti lähestyttävään muotoon.

Kerro ensimmäisistä viikoistasi Choicella?

Huhhuh. Uuden työn aloittaminen koronan myllerryksessä on varmasti erilainen kokemus. Choicen tyylillä oma perehdytykseni oli rakennettu mahtavasti moderniin muotoon. Ensimmäisellä viikolla oli useampi workshop tai palaveri joka avasi silmäni täysin rekrytointimarkkinoinnin mahdollisuuksista. Pääsin heti myös tapaamaan asiakkaita, rakentamaan ratkaisuja ja työstämään yhteistyöehdotuksia. Tempauduin täysin mukaan Choicen maailmaan, osaamiseen, ammattitaitoon ja siihen innostavaan, huumorintajuiseen ja omaan työhönsä intohimoisesti suhtautuvaan porukkaan!

Terveiset tuleville asiakkaillesi ja kumppaneillesi?

Oli yritykselläsi ajatuksissa työnantajamielikuvaan liittyviä haasteita, työantajalupauksen sanoittamista tai rekrytointitarpeita – rakennetaan juuri teille oikea ratkaisu. Ennen kaikkea autan teitä onnistumaan henkilöstötarpeissa nyt sekä tulevaisuudessa moderneilla työkaluilla.

Me Choicella pystymme auttamaan niin pienemmissä rekrytointitarpeissa kuin vaativimmissakin suorahaku-caseissa ja olemme luotettava kumppaninne myös rekrytointimarkkinoinnin puolella. Autan mielelläni tuomaan esiin juuri teidän tarinanne!

Ystävällisin terveisin

Tiinaleena Anttila

Business Director