Suorahaku

Suorahaulla on mahdollisuus tavoittaa parhaat ja sopivimmat asiantuntijat avoimeen rooliin. Suorahaun avulla on mahdollista tavoittaa myös niitä kohderyhmiä, jotka eivät ole aktiivisessa työnhaussa.

Suorahaku on hyvä vaihtoehto oikean osaajan löytämiseen

Suorahaku on rekrytoinnin muoto, jossa ei ole välttämättä julkista hakua, vaan Choicella on vastuu löytää rooliin sopiva osaaja. Suorahakua voi toteuttaa myös perinteisen ilmoituksen lisäksi, jolloin kyseessä on hybridihaku. Choicen asiantuntijat käyttävät työssään apuna LinkedIniä, joka kokoaa yhteen lähes kaikki eri alojen ammattilaiset yhteen paikkaan. Prosessi alkaa profiilien läpikäynnillä ja tulosten pohjalta luodaan listaus, jossa on useita kymmeniä kandidaatteja tehtävään – puhutaan long lististä. Lista käydään tämän jälkeen rekrytoivan asiakkaiden kanssa läpi ja asiakas antaa omat kommentit kandidaatteihin. Näiden kommenttien perusteella syntyy short list, jota lähdetään kontaktoimaan.

Choicella ja asiakkaalla on yhteinen päämäärä – löytää henkilö, jonka uratavoitteet, kiinnostuksenkohteet, persoona ja motivaatiotekijät kohtaavat rekrytoivan organisaation kanssa. Keskusteluiden avulla kartoitamme rooliin sopivimmat henkilöt ja käymme jatkuvaa vuoropuhelua rekrytoivan asiakkaan kanssa prosessin aikana. Panostamme aina hakijakokemukseen, niin myös suorahaussa. Aito onnistuminen syntyy siitä, että hakijan uratavoitteet ja toiveet toteutuvat rekrytointipäätöksen myötä, ja että organisaatio on tälle kulttuurisesti sopiva. Viestintämme on proaktiivista, hakijoille kustomoitua ja aina ehdottoman työnantajakuvalähtöistä, eli se tukee rekrytoivan organisaation brändiä ja viestintää.

Lue alta myös, mitä lisäarvoa suorahaku organisaatiollenne tuottaa.

Suorahaku voi olla vaihtoehto, kun:

  • Haun rooli on erityisen vaativa tai kilpailu alan osaaajsta kova.
  • Haluat päästä keskustelemaan osaajien kanssa mahdollisimman pian – suorahaussa kun ei ole hakuaikaa.
  • Haku on ”hiljainen” eli ei mene yleiseen hakuun.
  • Osaajatarpeesi on erittäin spesifi ja osaamista tehtävään on rajallisesti.
  • Tarvitset lisää ymmärrystä toimialasi osaajista ja heidän toiveistaan.
  • Haluat päästä keskustelemaan roolista potentiaalisten hakijoiden kanssa.
  • Haluat saada hyvää ja avonta keskustelua osaajakohderyhmissä

Mitä lisäarvoa suorahaku teille tarjoaa?

1. Kasvatat laadukkaalla keskustelulla tunnettuuttanne osaajien keskuudessa

Kun rekrytointiasiantuntijamme kontaktoivat alanne asiantuntijoita, he kertovat osaajille yrityksestänne ja avoinna olevasta roolista. Jo ensimmäinen kontaktointi osajien keskuudessa tekee tunnettuustyötä, ja mitä pidemmälle keskustelut jatkuvat, sitä syvemmälle kulttuuriin, houkuttelutekijöihin ja työnantajalupauksiin dialogi etenee. Vaikka henkilö ei tulisi valituksi, jää hänelle aina positiivinen kuva yrityksestä Choicen asiantuntijan kanssa keskustelun jälkeen.

2. Saat arvokasta palautetta omasta osaaajakohderyhmästä sekä organisaatiosi mielikuvasta

Kun suorahaku tehdään kolmannen osapuolen toimesta, on kandidaatilla mahdollisuus reagoida aloitteeseen hyvin avoimesti ja rehellisesti, sekä kertoa omat mielikuvat ja näkemykset rekrytoivasta yrityksestä. Kun aloite tulee rekrytoijalta, on asettelu erilainen kuin perinteisessä haussa, jossa hakijat pyrkivät osoittamaan motivaatiotaan. Kandidaatilla ei avoimessa keskustelussa ole välttämättä mitään menetettävää, jolloin viestintä on todella rehellistä. Choice tuo asiakkaalle aina havaintoja ja nousseita huomioita keskusteluista sekä laatii kattavan loppuraportin prosessista.

3. Laadukas suorahaku on mahdollisuus työnkuvalähtöiseen rekrytointiin

Tuotamme suorahaun ohessa usein myös työnantajakuvaa tukevaa materiaalia, johon kandidaatti pääsee halutessaan perehtymään itsenäisesti keskustelujen tueksi. Käymme prosessin aikana aktiivista vuoropuhelua asiakkaan ja hakijan kanssa kunnes lopputuloksena syntyy työsopimus, joka on kaikkien tavoitteita tukeva.

4. Suorahaulla varmistetaan parhaan kandidaatin löytyminen

Koska ilmoitusväyliä on nykyään paljon, suorahaulla lyödetään varmasti ne osaajat joita halutaan lähestyä, ja varmistetaan, että he ovat nähneet ilmoituksen. Mahdollisuus tavoittaa hakijat. (kesken)

Ammattilaisemme tukenasi suorahaussa

Krista Uusitalo

Client Success Lead

Haluaisitko tukea myös rekrytointiprosessiinne?

Rekrytointipalvelumme vaivaton ja nopea löytää uusi osaaja. Toteutamme kaikki rekrytointimme työnantajakuvalähtöisellä rekrytointimallilla, jonka olemme kehittäneet asiakkaidemme tarpeita ja muuttunutta toimintaympäristöä varten. 

Voimmeko olla avuksi? Pyydä näkemys tai tarjous. 

Kiinnostuitko yhteistyöstä tai haluatko ymmärtää enemmän työnantajakuvalähtöisestä rekrytoinnista? Jätäthän yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän sisällä. Akuuteissa osaajatarpeissa kannattaa soittaa suoraan ammattilaisimme. Yhteystiedot löydät täältä.