Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokraus on vaivaton ratkaisu yrityksellesi, mikäli osaajien tarve on vaihteleva, eikä tarpeen ennustaminen ole välttämättä helppoa. Palvelu tuo sujuvuutta arkeesi, sillä Choice toimii vuokratyöntekijöiden työnantajana huolehtien kaikista työnantajavelvoitteista. Tuemme sinua ja tuoretta työsuhdetta myös työsopimuksen tekemisen jälkeen.

Miksi henkilöstövuokraus Choicen kautta on järkevä vaihtoehto?

Osaajavuokraus eli henkilöstövuokraus on yhä yleisempi tapa hankkia ja palkata osaamista yhtiöön. Choicen mallissa toimimme työntekijälle työnantajana ja huolehdimme kaikista työsuhteen aikaisista työnantajavelvoitteista. Henkilöstövuokrausta voidaan hyödyntää monenlaisissa tilanteissa kuten projektityössä, osa-aikaisessa työsuhteessa, määräaikaisessa sijaisuudessa tai sesonkityössä. Oikein mitoitettu henkilöstömäärä on myös työhyvinvointikysymys! Jotkut asiakkaistamme ovat päivittäneet osaajatarpeitaan vaihtamalla yksittäisen freelancerin henkilöstövuokraustoimeksiantoon tai osaajatiimin vuokraukseen. Osaajien tarve muuntuu nopeasti, eikä henkilöstömäärän ennustaminen ole aina helppoa. 

henkilö työnhaussa

Henkilöstövuokraus voi olla vaihtoehto, kun:

 • rekrytointi palkkalistoille ei ole juuri nyt mahdollista
 • haluat rekrytointiyhtiön hoitavan työsuhteenhallinnan
 • osaajatarpeesi kesto tai laajuus ovat vaikeasti ennustettavissa
 • liiketoimintasi vaatii henkilöstötarpeilta skaalautuvuutta
 • haluat uusien osaajien valinnan olevan nopeaa
 • haluat ulkoistaa rekrytointiprosessit
 • tarvitsette tekijän esim. vanhempainvapaan, sairausloman tai opintovapaan vuoksi

Tiesithän että jokaiseen toimeksiantoomme sisältyy tilauksesi sisällöstä riippuen EB-konsultaatio tai valitsemasi markkinointitoimenpide?

Kysy lisää tai pyydä tarjous! 

 

Henkilöstövuokrauspalvelumme sisältää 

Ennen rekrytointia ja työsopimusta:

 • Osaajaprofiilin ja rekrytointisuunnitelman – vuokraus lähtee tarpeen määrittelystä ja profiilin tunnistamisesta. Jos sinulla on jo profiili valmiina, voimme hoitaa vain loput!
 • Kilpailuetujen ja houkuttelutekijöiden selvittäminen kyselyllä.
 • Puhuttelutyylin ja sisällön määrittely ilmoitukseen ja kampanjointiin
 • Kohderyhmäläisten tavoittaminen ja kutsuminen mukaan hakuun
 • Kampanjan julkaisu, toteutus ja analytiikka yrityksesi kanavissa ja/tai Choicen ja kumppaneidemme markkinointikanavissa ja valituissa medioissa
 • Ilmoituksen jakelu postituslistoillemme ja rekistereillemme
 • Rekrytointiprosessin hoitaminen, minkä tuloksena esittelemme sopivimmat hakijaehdokkaat ja sinä teet lopullisen valinnan. 

Työsuhteen sopimisen jälkeen ja aikana:

 • Henkilöstövuokrausyhtiönä Choice kantaa vastuun työntekijästä ja työsuhteen hallinnasta. Meillä vastuunkantaminen ei pääty työsopimuksen allekirjoittamiseen ja hakijakokemuskyselyyn.
 • Toimiessasi Choicen kanssa käytössäsi on tuottamamme tukimateriaalit sekä mahdollisuus jatkuvaan yhteydenpitoon läpi prosessin, jolla varmistamme, että työntekijäsi saa parhaan mahdollisen alun.
 • Uuden työntekijän esihenkilö ja sinun yhteyshenkilösi on kokenut ammattilainen, jolla on tukenaan koko Choicen johto ja eri alojen asiantuntijat.
 • Choicen kautta työskentelevät vuokratyöntekijät saavat totuttua laajampaa tukea ja apua etenkin työsuhteen alussa. 
 • Tyytyväinen ja motivoitunut työntekijä on myös tuottava ja sitoutunut!  

Kenelle ja miksi henkilöstövuokraus sopii?

1. Oikea osaaja, oikeaan oikeaan aikaan!

HR-palvelut ja työsuhteen hallinta palveluna tarkoittaa vaivattomuutta. Laajan osaajaverkostomme ansiosta saatte työntekijän juuri siksi aikaa kuin tarve. Esimerkiksi koronaepidemian synnyttävä epävarmuus ja sitä seuraava talouskasvun kiihtyminen ovat tällaisia tilanteita. Vuokrasuhteen päätyttyä tai jo sen aikana voitte palkata työntekijän itsellenne. Autamme sinua luomaan uskottavan ja ammattimaisen rekrytointi- ja neuvotteluprosessin ja tuemme sinua kaikissa sen vaiheissa. Kauttamme hoituvat myös jaettujen osaajien rekrytointi, joka tarkoittaa osaajan työajan ja kustannusten jakamista useamman yhtiön kesken.

2. Henkilöstöstrategia tai kasvuvaihe ei mahdollista palkkatyösuhdetta

Henkilöstöstrategia on nivottu yhtiön liiketoimintastrategiaan, ja aina liiketoimintastrategia ei mahdollista omien työntekijöiden palkkaamista. Kasvuyhtiöiden henkilöstöstrategiassa voi puolestaan korostua resurssien nopea skaalaamisen tarve esimerkiksi projektiluonteisuuden, asiakastilanteen tai elinkaaren vaiheen perusteella. Vaihtoehtoisesti yhtiö voi tarvita henkilöitä kesäloma-, perhevapaa ja opintovapaan sijaisuuksiin. Nämä tarpeet on helppo taklata juuri henkilöstövuokrauksella. 

3. Osaaja halutaan rekrytoida myöhemmin itselle

Monet asiakkaamme hankkivat konsultointipalvelua ja haluaisivat palkata konsultin myöhemmin itselleen. Tätä perinteinen konsulttimalli ei yleensä mahdollista, joten henkilöstövuokraus ja try and hire -malli on juuri sopiva vaihtoehto näihin tarpeisiin. Vuokratun osaajan työn johto tulee asiakkaalta mutta Choice huolehtii kaikista työsuhteen hallintaan liittyvistä velvollisuuksista. Henkilö on dedikoitu alusta asti juuri teidän yritykselle ja hänet voidaan suunnitellusti rekrytoida myöhemmin in-house. Kokemustemme mukaan tosin yhä useampi on kiinnostunut “yksi työnantaja – yksi työtehtävä” -mallista poikkeavista työelämäratkaisuista!

4. Helpota työsuhdehallintoa ja minimoi riskit

Työnantajan lakisääteiset velvollisuudet sekä työsuhdehallintoon liittyvät velvollisuudet työturvallisuus- ja työterveysasioineen eivät ole kaikkien erityisosaamista. Useassa yhtiössä näiden asioiden hoitamiseen ei ole dedikoitua henkilöä tai voivat olla toimitusjohtajan, toimistoassistentin tai kokeneen konsultin vastuulla. Yhtiön henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallintoon liittyvät velvoitteet laajenevat. Jotkut asiakkaamme haluavat ainoastaan parhaan osaajan työpanoksen ja me hoidamme kaiken muun hallinnosta sparraukseen. Henkilöstövuokraus on mutkaton tapa kasvattaa orgnisaatiota ilman talon sisäisen hr-resurssin lisääntymistä.

Millaisiin tilanteisiin henkilöstövuokraus sopii?

 • Toimihenkilön tai asiantuntijan löytäminen ja sitouttaminen palveluna tai henkilöstövuokrauksena on hyvä tapa ratkaista organisaatioiden kasvu- ja osaajatarpeita.
 • Vuokratyösuhteen käyttö ei ole ainoastaan työnantajan tarpeeseen perustuva valinta, vaan yhä useampi tietotyöläinen ja asiantuntija haluaa työskennellä osaajavuokrauksen kautta. 
 • Moni opiskelija, vastavalmistunut tai työuransa alkupuolella oleva arvostaa henkilöstövuokrauksen tuomia mahdollisuuksia. Moni oman alan ensimmäinen työpaikka voi onnistua henkilöstövuokraustoimeksiantona

Roolit ja vastuut henkilöstövuokrauspalvelussamme

CHOICEN TIIMI 

 • työtehtävän/työpaikan markkinointi
 • hakijoiden kartoittaminen, esivalinta ja valinta
 • vakuuttaminen ja palkanmaksun
 • palkanmaksu ja sairausajan palkanmaksu
 • työterveyshuolto
 • yhteydenpito työntekijään hakuprosessin ajan sekä perehdytysjaksolla
 • yhteydenpito asiakkaan yhteyshenkilöön koko prosessin ajan

ASIAKAS

 • etsittävän henkilön profiilin määrittely Choicen kanssa
 • henkilön valinta (yhteistyössä Choicen kanssa)
 • työntekijän perehdytys ja sitouttaminen 
 • työtehtävien määrittely ja työsuhteen johtaminen
 • palautteen antaminen Choicelle prosessista 

Ammattilaisemme tukenasi henkilövuokrauksessa

Elisa Metsälä, KTM

Elisa Metsälä, KTM

Business Development Manager,

Henkilöstövuokraukseen liittyy monia hyötyjä. Haluan jakaa 15 vuoden aikana syntynyttä osaamistani ja parhaita käytäntöjä asiakkaille. Esimerkiksi tietoa siitä, että vaikka henkilöstövuokrauksena toteutetut työsopimukset ovat määräaikaisia on asiakasyrityksellä mahdollisuus rekrytoida osaaja milloin tahansa voi olla monelle uusi. Hyvä on myös tietää, että moni osaaja haluaa työskennellä henkilöstötoimeksiantoja, eikä palkkatyö edes ole ensisijainen vaihtoehto. 

Tiinaleena Anttila, MBA

Tiinaleena Anttila, MBA

Business Director

Minulla on yli viiden vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalta vuokrauksen, rekrytointien ja asiakkuuksien parista. Tarjoan asiakkailleni mahdollisuuden kokeilla modernia rekrytointitapaa ja autan lisäämään tunnettuutta hakijamarkkinoilla sekä tavoittamaan juuri oikeat osaajat oikeaan aikaan.  Työnantajakuvalähtöinen rekrytointi on minulle sydämen asia ja pyrin jakamaan osaamistani laaja-aikaisesti koko prosessin ajan! 

Sovi etätapaaminen ja maksuton konsultaatio Elisan kanssa!

Sovi etätapaaminen ja maksuton konsultaatio Tiinaleenan kanssa!

Haluatko rekrytoida henkilön sittenkin suoraan palkkalistoillesi?

Rekrytointipalvelumme vaivaton ja nopea löytää uusi osaaj ja rekrytoida hänet suoraan omaan organisaatioon. Toteutamme kaikki rekrytointimme työnantajakuvalähtöisellä rekrytointimallilla, jonka olemme kehittäneet asiakkaidemme tarpeita ja muuttunutta toimintaympäristöä varten. 

.Toimialamme:

Markkinointi/Media

Tekniikka

Asiakaspalvelu

Talous/rahoitus/hallinto

Tuotanto/teollisuus

Kuinka voisimme auttaa?

Pyydä näkemys tai tee tarjouskysely, mikäli kiinnostuit yhteistyöstä tai haluat tietää tarkemmin modernista henkilöstövuokrauspalvelusta! Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun.
Yhteystiedot löydät täältä!
Share This