Skip to content
Choice toimii vuokratyöntekijöiden työnantajana

Henkilöstö­vuokraus

Henkilöstövuokraus on vaivaton ratkaisu, mikäli osaajien tarve on vaihteleva tai jatkuvuuden ennustaminen on haastavaa. Palvelu tuo sujuvuutta arkeesi, sillä Choice toimii vuokratyöntekijöiden työnantajana huolehtien työnantajavelvoitteista.

Choicen osaajavuokrauspalvelu

Kenelle henkilöstövuokraus sopii?

Osaajavuokraus eli henkilöstövuokraus on yhä yleisempi tapa hankkia ja palkata osaamista yhtiöön. Choicen toimii tällöin työnantajana ja huolehdimme työsuhteen aikaisista työnantajavelvoitteista. Henkilöstövuokrausta voidaan hyödyntää esimerkiksi projektityössä, osa-aikaisessa työsuhteessa tai määräaikaisuudessa.

Osaajien tarve voi muuntua nopeasti, ja henkilöstövuokrauksen avulla voit hallita palkkaukseen liittyviä riskejä. Henkilöstövuokraus mahdollistaa helpon, aikaa säästävän sekä luotettavan ja vastuullisen prosessin.

 
Henkilöstövuokrauksen syyt

Henkilöstövuokraus voi olla vaihtoehto, kun:

  • rekrytointi palkkalistoille ei ole juuri nyt mahdollista
  • haluat rekrytointiyhtiön vastaavan työsuhteen hallinnasta
  • osaajatarpeesi kesto tai laajuus ovat vaikeasti ennustettavissa
  • liiketoimintasi vaatii henkilöstötarpeilta skaalautuvuutta
  • haluat ulkoistaa osaajien houkuttelun ja rekrytointi- ja valintaprosessin
  • tarpeenne on määräaikainen tai vaihteleva

CHOICE_HR_icons_45

1. Oikea osaaja, oikeaan aikaan

HR-palvelut ja työsuhteen hallinta palveluna tarkoittaa vaivattomuutta. Laajan osaajaverkostomme ansiosta saatte työntekijän juuri siksi aikaa, kuin teillä on tarve. Autamme sinua luomaan positiivisen hakijakokemuksen tukemalla sinua rekrytointi- ja neuvotteluprosessin aikana. Tiesithän että voimme auttaa myös jaettujen osaajien löytämisessä ja rekrytoinnissa, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että vuokratyöntekijällä on useampi toimeksiantoja ja hänen työaikansa ja kustannuksensa on siten jaettu. Autamme myös kokonaisten osaajatiimien löytämisessä!

CHOICE_HR_icons-20

2. Henkilöstöstrategia tai kasvuvaihe ei mahdollista palkkatyösuhdetta

Henkilöstöstrategia on nivottu yhtiön liiketoimintastrategiaan, ja aina liiketoimintastrategia ei mahdollista omien työntekijöiden palkkaamista. Kasvuyhtiöiden henkilöstöstrategiassa voi puolestaan korostua resurssien nopea skaalaamisen tarve esimerkiksi projektiluonteisuuden, asiakastilanteen tai elinkaaren vaiheen perusteella. Vaihtoehtoisesti asiakkaamme tarvitsevat osaajia kesäloma-, perhevapaa- ja opintovapaan sijaisuuksiin. Nämä tarpeet on vaivaton taklata toimihenkilövuokrauksella. 

CHOICE_HR_icons-10

3. Kun osaaja halutaan rekrytoida myöhemmin itselle

Monet asiakkaamme ovat käyttäneet konsulttipalvelua ja haluaisivatkin palkata konsultin itselleen myöhässä. Perinteinen konsulttimalli ei tätä yleensä mahdollista, joten henkilöstövuokraus (”try and hire”) on sopiva silloin vaihtoehto. Vuokratun osaajan työnjohto on teidän vastuulla asiakkaanamme, mutta me Choicella huolehdimme kaikista työsuhteen hallintaan liittyvistä velvollisuuksista. Kun henkilö on etsitty juuri teidän yrityksenne tarpeisiin, mahdollistuu myös myöhempi rekrytointi in-house.

CHOICE_HR_icons-41 (1)

4. Autamme työsuhdehallinnossa ja arjen HR-asioissa

Henkilöstövuokrauspalvelua käytettäessäsi työnantajan lakisääteiset sekä työsuhdehallintoon liittyvät velvollisuudet, kuten työturvallisuus- ja työterveysasiat, ovat Choicen ammattilaisten vastuulla. Yrityksenne henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallintoon liittyvät velvoitteet ja vastuut kasvavat, ja pystymme tukemaan teitä myös niissä. Halutessasi voimme olla kokonaisvaltainen HR-asiantuntijasi! Saat tukea mm. arkisten henkilöstöasioiden hoitamiseen, työntekijöiden ja työyhteisön kehittämiseen sekä positiivisen työntekijäkokemuksen vahvistamiseen.


Henkilöstövuokraus ratkaisuna määräaikaiseen työntekijätarpeeseen

Case Sulava – Henkilöstövuokraus ratkaisuna määräaikaiseen työntekijätarpeeseen

Hanna Valjakka, Head of Marketing, Sulava:

Suosittelen Choicea kumppaniksi henkilöstövuokraukseen markkinoinnin tehtäviin. Hakuprosessi oli suoraviivainen, tehokas ja tuloksellinen, yhteistyömme sujui tiimiläiseen liittyvissä asioissa sujuvasti ja myös kyseinen osaaja antoi itse hyvää palautetta yhteistyöstä.

 

Kaipaatko apua henkilöstövuokraukseen vai mietitkö in-house -rekrytointia?