Skip to content

Krista Uusitalo hyppäsi mukaan Choicen tiimiin

Kerro hieman itsestäsi ja taustastasi? Olen työskennellyt yli 13 vuotta rekrytointimarkkinoinnin parissa erilaisissa myynnin tehtävissä. Rakastan asiakkaiden auttamista ja heidän […]

Kerro hieman itsestäsi ja taustastasi?

Olen työskennellyt yli 13 vuotta rekrytointimarkkinoinnin parissa erilaisissa myynnin tehtävissä. Rakastan asiakkaiden auttamista ja heidän ongelmien ratkomista. Reilu vuosi sitten valmistuin myyntimaisteriksi ja opinnot saivat aikaan aivan uudenlaista innostumista omaa alaa sekä jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä kohtaan. 

Olen kotoisin Karkkilasta, mutta tällä hetkellä asun Tampereella perheeni kanssa. On ihanaa, kun on mahdollista käydä toimistolla, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä kotoa. Näin voi tavata kollegoita säännöllisesti ja jää myös enemmän vapaa-aikaa.

Miten sinä ja Choice kohtasitte?

Olin jo jonkin aikaa seurannut Choicen matkaa ja inspiroitunut Choicen lähestymistavasta työelämään. Lisäksi Choicella työskentelee muutama minulle entuudestaan tuttu henkilö.

Avoimesta paikasta kuulin tutulta, jonka jälkeen soitin ja kyselin tehtävästä lisää. Parasta oli, että keskustelujen kautta tehtävä muokkaantui minun näköiseksi ja sain juuri sitä haastetta, jota olin toivonutkin.

Millaisia oppeja ja osaamista tuot Choicelle?

Minulla on vahva osaaminen rekrytointimedioista sekä tuntemus asiakkaiden haasteista rekrytointien ja työnantajamielikuvan suhteen sekä siitä, miten niitä pitäisi ratkoa. 

Lisäksi minulla on tuore tutkinto modernista myynnistä ja uskon, että siitä on paljon hyötyä niin myynnin kehittämisessä kuin asiakkaiden palvelemisessakin. Lisäksi kirjoittelen blogeja kasvunjohtaja.fi -sivustolle yhdessä #myyntimaisteri kollegoiden kanssa. Viimeisimmät blogit ovat käsitelleet työnantajamielikuvaa ja -kokemusta, jotka ovat erityisesti minua inspiroivia aiheita.

 

”Parasta oli, että keskustelujen kautta tehtävä muokkaantui minun näköiseksi ja sain juuri sitä haastetta, jota olin toivonutkin.”

Miksi yritysten kannattaa panostaa hakijakokemukseen ja rekrytointimarkkinointiin?

Tilanne työmarkkinoilla on muuttunut radikaalisti viimeisten vuosien aikana kun ihmisillä on ollut aikaa miettiä, mitkä asiat ovat heille tärkeitä ja millaisessa ympäristössä he haluavat työskennellä. Samaan aikaan kilpailu hyvistä osaajista on kiristynyt. Mikäli yritys ei panosta hakijakokemukseen, niin hakija todennäköisesti valitsee jonkun toisen työnantajan, joka panostaa. Huonot kokemukset myös jaetaan helposti eteenpäin omalle verkostolle.

Rerkytointimarkkinointiin puolestaan kannattaa panostaa monestakin syystä, mutta etenkin sen vuoksi, että potentiaaliset osaajat eivät välttämättä aktiivisesti etsi töitä ja siksi onkin tärkeää tavoittaa heidät sieltä, missä he liikkuvat. Kohderyhmälle suunniteltu viesti oikeassa kanavassa puhuttelee haluttuja kandidaatteja ja houkuttelee heidät hakemaan. Lisäksi markkinointi lisää yrityksen tunnettuutta ja vahvistaa työnantajamielikuvaa.

Miten näet rekrytointialan kehittyvän tulevaisuudessa?

Kilpailu osaajista tulee kiristymään ja erottautuminen sekä työnantajamielikuvan merkitys tulevat korostumaan. Työnantajien pitää panostaa työnantajamielikuvaan, mikäli he haluavat tulevaisuudessakin saada hyviä työntekijöitä rekrytoitua. Myös työntekijäkokemukseen pitää panostaa entistä enemmän, jotta saadaan työntekijät sitoutumaan yritykseen sekä viemään positiivistä viestiä eteenpäin.

 

”Potentiaaliset osaajat eivät välttämättä aktiivisesti etsi töitä ja siksi onkin tärkeää tavoittaa heidät sieltä, missä he liikkuvat.”

Miten alkutaipaleesi Choicella on sujunut?

Taipaleeni Choicella on alkanut vauhdikkaasti ja minut on otettu ihanasti vastaan. Olen päässyt lyhyessä ajassa tutustumaan jo kaikkiin kollegoihin ja muutamiin asiakkaisiinkin. Olen saanut aina apua tarvittaessa eikä kertaakaan ole tarvinnut miettiä, mistä apua pitäisi pyytää. Olen päässyt jo yhdessä ideoimaan miten liiketoimintaa voisi kehittää ja miten omaa osaamistani voitaisiin siinä hyödyntää. Lisäksi olen saanut henkilökohtaisen kollegamentorin, jonka puoleen voin aina kääntyä. Kaiken kaikkiaan aloitus on tehty minulle todella helpoksi eikä mitään käytännön asioita ole tarvinnut miettiä.

Minkälaisissa asioissa sinuun kannattaa ottaa yhteyttä?

Minuun kannattaa olla yhteydessä kaikissa rekrytointeihin tai työnantajamielikuvaan liittyvissä asioissa! Autan ja sparrailenmielelläni, jonka lisäksi meiltä löytyy myös aivan huiput oman alansa asiantuntijat niin rekrytointien, suorahaun, markkinoinnin kuin työnantajamielikuvankin tiimoilta, joten asiantuntemusta ja kokemusta löytyy.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani menee pitkälti perheen ja ystävien kanssa. Meillä on vauhdikas 3-vuotias poika, jonka kanssa ei aika käy pitkäksi. Rakastan myös matkustamista ja tänä talvena löysin uuden kipinän lumilautailuun.

Ota yhteyttä

Ville-Mikko Korkka

CEO

Tutustu