Skip to content

Elise Wuokko, Human Resources Specialist, Talenom Oyj: "Choice on kumppani, joka on kuin työkaveri.”

Elise Wuokko, Human Resources Specialist, Talenom Oyj: "Choice on kumppani, joka on kuin työkaveri.”

Elise Wuokko, Human Resources Specialist, Talenom Oyj: "Choice on kumppani, joka on kuin työkaveri.”

Taktisesta toteutuksesta kokonaisvaltaiseen yhteistyöhön ja EB-konseptiin

Talenom lähti yhteistyöhön Choicen kanssa löytääkseen potentiaaliset osaajat tiiminsä. Talenom tarvitsi kumppania avuksi, sillä perinteisten rekrytointityökalujen vaikuttavuus ei ollut riittävä verrattuna siihen, millaista kasvua yhtiössä haettiin. Työhakemuksia tuli riittävästi, mutta aidosti potentiaalisten osaajien osuus oli liian matala. Artikkelia varten haastattelimme Talenomin Human Resources Specialistia Elise Wuokkoa.


Yhteistyö Talenomin kanssa alkoi aluksi taktisella kulmalla, sillä Choice toteutti taktisia kampanjoita myynnin rekrytointien tueksi. Myöhemmin yhteistyö laajeni systemaattisempaan ja kokonaisvaltaisempaan Employer Branding (EB) -tekemiseen, jonka tarkoituksena on houkutella potentiaaliset osaajat ja vahvistaa Talenomin työnantajamielikuvaa sekä viestiä siitä myös ulospäin monikanavaisen markkinoinnin keinoin. Tärkeän pohjan tarjosi yhdenmukainen EB-konsepti.

EB-konseptista kohti taktista yhteistyötä

elise-talenom

Choice toteutti Talenomille mm. EB-konseptin, määritteli kilpailuedut sekä houkuttelutekijät ja uudisti yrityksen urasivut. Tällä hetkellä yhteistyö koostuu rekrytointien tukemisesta taktisen rekrytointimarkkinoinnin keinoin sekä systemaattisesta työnantajamielikuvan kehittämisestä sisällöntuotannon ja digimarkkinoinnin avulla. Jatkuvassa yhteistyössä dataa kertyy jokaisesta kampanjasta ja toteutuksesta, mikä auttaa tekemään fiksua päätöksiä myös jatkotoimista.

 

Näkyvyys tärkeässä roolissa osaajien houkuttelussa

“Yhteistyömme avulla urasivumme vierailut ja hakijamäärät ovat kasvaneet selkeästi, Talenomin tunnettuus työnantajana on lisääntynyt ja rekrytointipäätöksiä on tehty valtava määrä tänä ja viime vuonna. Myös rekrytoinnin läpimenoaika on parantunut huimasti ja olemme päässeet palkkauspäätöksiin hyvinkin nopeasti rekrytointitarpeen havaitsemisesta, sillä oikeat osaajat on löydetty nopeammin, kun ilmoituksemme ovat saaneet enemmän näkyvyyttä.”, kertoo Talenomin Elise Wuokko yhteistyöstä.

Oikeat osaajat on löydetty nopeammin, kun työpaikkailmoituksemme ovat saaneet enemmän näkyvyyttä.

E. Wuokko

“Urasivumme ovat nykyään selkeät, informatiiviset ja kiinnostavat sekä ennen kaikkea kuvastavat Talenomilaisuutta. Hakijoilta ja Talenomin työntekijöiltä on tullut positiivista palautetta Talenomin rekrytointi mainoksista ja hakemuksia on laitettu kiinnostavan mainoksen ansiosta. Ja mikä parasta, hakijat ovat olleet potentiaalisia eli alun ongelma on siis onnistuttu ratkaisemaan, kun sopivia hakijoita on löytynyt”, Elise jatkaa.

“On hienoa, että Talenom on ihmisten mielessä myös työnantajana ja, että olemme onnistuneet tavoittamaan ja houkuttelemaan oikeat osaajat yhteistyömme ansiosta".

Minulle on tullut olo, että minun näkemykseni ja mielipiteeni ovat tärkeitä Choicelle ja ne on aina otettu huomioon.


E. Wuokko

Inhimilliset kohtaamiset yhteistyön kivijalkana

“Choicen kanssa työskentely on ollut helppoa ja mukavaa. Olen kokenut saavani asiantuntijoilta aidosti apua ongelmiini eikä minun ole kertaakaan tarvinut miettiä, kehtaanko kysyä jotakin, sillä kysymyksiini on aina vastattu asiantuntevasti ja ystävällisesti. Kaikki ohjeet ja neuvot ovat annettu alhaalta ylöspäin, jotta kuka tahansa ymmärtää ja minulle on tullut olo, että minun näkemykseni ja mielipiteeni ovat tärkeitä Choicelle ja ne on aina otettu huomioon", Elise tuumaa.

Yhteistyössä Choicen kanssa pidän erityisesti siitä, että työskentely on joustavaa ja räätälöity juuri meille sopivaksi, ja että Choicen tyyli johtaa yhteistyötä on selkeää, avointa ja keskustelevaa. Choice on onnistunut osoittamaan tulokset aina dataan nojaten ja sen perusteella on tehty havaintoja, johtopäätöksiä sekä määritetty tulevia toimenpiteitä. Datan avulla yhteistyömme on läpinäkyvää myös minun näkökulmastani.

“Löysimme heti aluksi yhteisen tavan kommunikoida ja Choicelaisilla onkin hyvin samanlainen huumorintaju kuin itselläni. Minusta on mukava aloittaa palaverit rennosti, toisinaan pienellä naljailulla puolin ja toisin. Se tuo hyvän fiiliksen heti alkuun.”

Yhteistyömme kautta olen vakuuttunut siitä, että työnantajamielikuvaan kannattaa ja tulee panostaa.

E. Wuokko

Monipuolinen kumppani EB-konseptista toteutuksiin

“Yhteistyössämme eniten yllätti se, että sain Choicesta kumppanin myös ajatusten vaihtoon. Olen kokenut saavani Choicelta ikään kuin kollegan tukea, mikä on ollut erittäin positiivinen yllätys. Olemme vaihtaneet ajatuksia esimerkiksi rekrytointiin liittyen. -Toteaa Elise.

“Olen myös itse oppinut yhteistyömme aikana Choicelta rekrytointiin ja markkinointiin liittyviä asioita. En esimerkiksi tiennyt, mitkä sosiaalisen median kanavat toimivat rekrytointimarkkinoinnissa parhaiten ja mitkä eivät. Yhteistyömme kautta olen vakuuttunut siitä, että työnantajamielikuvaan kannattaa ja tulee panostaa”, Elise jatkaa. 

Suosittelen Choicea kumppaniksi sellaisille yrityksille, joille yhteistyön joustavuus on tärkeää ja jotka kaipaavat rekrytointien vauhdittamiseen dataa, mutta sen tuottaminen itse olisi liian työlästä. Suosittelen Choicea etenkin heille, joille rekrytoinnit ovat yhden ihmisen vastuussa! Choicesta saatte kumppanin myös ajatusten vaihtoon ja heiltä pääsee samalla itsekin oppimaan". 

Ota yhteyttä

Ville-Mikko Korkka

CEO

Tutustu