Skip to content

Motivaatioymmärryksestä pohjaa paremman hakijakokemuksen ja (työ)elämän rakentamiseen – Marju Virtanen hyppäsi mukaan Choicen rekrytointeihin

Kerro hieman itsestäsi ja taustastasi? Muiden auttaminen on aina ollut itsellä vahva motivaatiotekijä työarjessa. Asiakaspalvelutyössä vierähti työuran ensimmäiset 10 vuotta, […]

Kerro hieman itsestäsi ja taustastasi?

Muiden auttaminen on aina ollut itsellä vahva motivaatiotekijä työarjessa. Asiakaspalvelutyössä vierähti työuran ensimmäiset 10 vuotta, mutta huomasin kaipaavani selkeämpää ja kiinnostuksiani paremmin tukevaa suuntaa. HR-ala ja rekrytointi löytyi opintojen myötä, mutta muutama harha-askel oli otettava ennen kuin omannäköinen tie löytyi. Nykyisin osaan kuitenkin arvostaa niitäkin askelluksia ja kokemuksia, sillä jokainen on varmasti opettanut ja omalta osaltaan tuonut kohti tätä hetkeä.

Asun Helsingissä pienessä kaksiossa, jota olen remontoinut viimeisen vuoden aikana. Nautin elämän pienistä jutuista, leipomisesta, taiteesta ja hömppäsarjoista. Olen myös intohimoinen kahviharrastaja. Kaikki tähän suomalaistenkin rakastamaan elämän eliksiiriin liittyvä on siis vahvasti sydäntä lähellä!

Miten sinä ja Choice kohtasitte?

Oma matkani Choicella alkoi melkoisen odottamatta ja vauhdilla, joten on pakko hieman uskoa asioiden tarkoituksellisuuteen. Itselle Choice oli markkinointinsa puolesta tuttu entuudestaan, mutta luultavasti aika oli kypsä yhteistyöllemme vasta tänä syksynä. Yhteinen taajuus löytyi melko lailla heti ensi keskustelusta lähtien ja oma rekrytointiprosessi vietiinkin päätökseen ihan pikavauhtia.

Ensimmäistä kertaa aikoihin on todella vahva tunne siitä, että olen todella löytänyt oman juttuni ja oman tiimini. Eräässä palaverissa totesinkin kollegalleni, että tuntuu kuin olisin vihdoin tullut kotiin!

Millaisia oppeja ja osaamista tuot Choicelle?

Aiemmat stepit urapolulla ovat tarjonneet mahdollisuuden tutustua motivaatioteemoihin ja sitä kautta olen oivalluttanut itseäni motivaatioymmärryksen merkityksestä esimerkiksi rekrytoinnissa ja työnhaussa. Uskon, että motivaatiossa piilee paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Myös oma intohimo hakijakokemuksen sekä modernin rekrytoinnin ja työelämän kehittämisessä resonoi vahvasti Choicen arvojen kanssa. 

Alanvaihtajana olen vielä jokseenkin tuore tekijä henkilöstöalalla – löytyy tätä kautta siis freshiä silmää ja uskallusta kyseenalaistaa tuttuja toimintatapoja. Myös moninainen työtaustani tuo uudenlaista perspektiiviä asioihin, ja utelias, ehkä vähän tiedonjanoinen luonne pitää katseen tiukasti kiinni jatkuvassa kehittämisessä.

”Uskon, että motivaatiossa piilee paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.”

Miten näet rekrytointialan kehittyvän tulevaisuudessa?

Nykypäivän rekrytointi on yhä enemmän dynaamista vuoropuhelua hakijan ja rekrytoijan välillä. Siinä missä rekrytoija etsii sopivinta mahdollista osaajaa, myös hakija punnitsee vaihtoehtoja yrityksen arvojen, kulttuurin sekä mielekkäiden ja merkityksellisten työtehtävien osalta.

Pidän ajatuksesta “paremman (työ)elämän rakentaminen”. Työ ja vapaa-aika eivät ole toisistaan irrallisia asioita, ja työnteon luonne ja työskentelytavat (etenkin tietotyössä) ovat muuttuneet. Nykyinen maailmantilanne on myös saanut ihmiset pohtimaan elämän tärkeysjärjestystä uudelleen, ja vapaa-ajan merkitys on korostunut entisestään. Arkea halutaan räätälöidä juuri itselle sopivaksi, joten työhönkin toivotaan oman onnistumisen mahdollistavia olosuhteita.

Miten alkutaipaleesi Choicella on sujunut?

Työllistymiseni Choicelle on ehdottomasti ollut yksi parhaista uralleni mahtuneista asioista. Choicen kohdalla oli alusta alkaen varmuus siitä, että olen aidosti tehnyt oikeita valintoja ja juuri siellä missä urallani haluan tässä hetkessä olla.

Olen jo lyhyessä ajassa päässyt todistamaan miten hienoja asioita päästään toteuttamaan, kun kaikki työyhteisön jäsenet jakavat samanlaisen arvomaailman, pystyvät seisomaan oman tekemisensä takana ja jokaisella on omaehtoista draivia viedä asioita eteenpäin. Arki Choicella on kaukana perinteisestä korporaatiotouhusta. Asioita tehdään suurella sydämellä, tosissaan, mutta aina pieni hymynkare suupielessä.

Ei voi kuin olla hurjan otettu, miten upeiden asiantuntijoiden kanssa pääsee joka päivä tekemään töitä. On onni olla choicelainen!

”Työllistymiseni Choicelle on ehdottomasti yksi parhaista uralleni mahtuneistä asioista.”

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen jossain määrin “liikkuva lukutoukka” – vaikka itsellä onkin pitkä urheilutausta niin toisaalta myös hyvän kirjan ääreen sohvalle käpertyminen tuo kaivattuja rauhoittumisen hetkiä arkeen. Läheisten kanssa vietetty aika on arvokasta, mutta tiedostan kaipaavani myös paljon yksinoloa, jolloin pystyy aidosti latailemaan akkuja. Lukemisen lisäksi lähellä sydäntä on myös korean kielen harrastus, jonka parissa on rennosti vierähtänyt viimeiset parisen vuotta.

Uteliaan luonteeni vuoksi ajaudun usein kokeilemaan uusia juttuja, mutta koen tämän itseä kasvattavana. Ei siksi, että oppii uusia juttuja, mutta on mielestäni tärkeää tehdä joskus asioita, joissa ei ole erityisen hyvä. Oppii sietämään keskeneräisyyttä ja nauttimaan asioista myös silloin, vaikkei olisi niissä paras. Työarjessa kaipaan usein syitä ja perusteluja asioihin, miksi asioita tehdään niin tai näin, mutta vapaa-ajallani yritän päästää tästä irti. Ajoittain on tosi ihanaa tehdä myös asioita ilman sen suurempaa ja tarkoin mietittyä hyötysuhdetta – ihan vain omaksi iloksi!

Iloisin terveisin

Marju Virtanen

Talent Attraction Specialist

Ota yhteyttä

Ville-Mikko Korkka

CEO

Tutustu