Skip to content

Työsuhde-eduilla kilpailukykyä työntekijäkokemukseen

Miten tarjota työntekijöille kilpailukykyinen ja kustannustehokas työsuhde-etu, jolla on aitoa arvoa, ja joka mukautuu tarvittaessa jokaisen osaajan henkilökohtaisiin tarpeisiin? Entä […]

Miten tarjota työntekijöille kilpailukykyinen ja kustannustehokas työsuhde-etu, jolla on aitoa arvoa, ja joka mukautuu tarvittaessa jokaisen osaajan henkilökohtaisiin tarpeisiin? Entä miten taata työntekijöiden jaksaminen ja motivaatio arjessa sekä osoittaa kiitosta hyvästä työstä?

Choice uskoo laadukkaan vapaa-ajan olevan yksi tärkeimmistä tekijöistä ammattilaisen työhyvinvoinnissa ja työssä menestymisessä. Choicella on käytössä Wellness Hour -etu, eli viikottainen palkallinen vapaatunti mihin tahansa asiaan, joka edistää työntekijän omaa hyvinvointia. Osaaja saa itse määritellä käyttääkö edun liikuntaan, rentoutumiseen tai vaikkapa nukkumiseen. Edun monipuolisuus piileekin sinä, että tarvitsemme jokainen erilaisia asioita, ja myös omat tarpeemme vaihtelevat elämäntilanteen mukaan. Yhdellä viikolla Wellness Hour tarkoittaa kaupungilla pyörähtämistä ystävien kanssa, kun taas voi se seuraavalla viikolla olla yksin rauhoittumista. Wellness hour:n tarkoitus onkin tarjota työntekijöille mahdollisuus kestävään työarkeen, jossa palautuminen on osa työaikaa ja yksilön hyvinvointia.

Kuulostaako yksinkertaiselta? Wellness hour on vain käytäntö, mutta se viestii jotain isommasta. Jokaisen työsuhde-edun takana on päätös. Edut kertovat organisaation arvomaailmasta, ja henkilöstön hyvinvointiin panostamisen takana on hyvin todennäköisesti palvelevan johtamisen malli. Työsuhde-edut ovat yksi työnantajamielikuvan ja -kokemuksen luojista niin sisäisesti kuin potentiaalisille osaajillekin. Edut ovat myös usein se keihäänkärki, mistä osaajat puhuvat verkoistoissaan. Työsuhde-etu ei vielä yksinään luo kulttuuria, mutta se on johdolle mahdollisuus osoittaa arvostusta osaajilleen, sitouttaa heitä ja luoda yhteisöllisyyttä sekä houkuttelevan ilmapiirin.

 

Sitoutumista henkilöstön hyvinvointiin

Työntekijälle Wellness hour saattaa olla hektisessä arjessa turvaa tuova oljenkorsi. Sen ajankohdan kun saa määrittää, niin sen voi käyttää itselleen sopivalla hetkellä. Jos lapsi nukkuu huonosti, tietää että joku aamu voi käyttää Wellness hourin esimerkiksi lounaan jälkeiseen latautumiseen. Wellness hour on osa kestävää työkulttuuria.

 

”Wellness hour merkitsee minulle vapautta työarkeen ja mahdollistaa palautumisen keskellä viikkoa. Se viestii johdolta sitoutumista henkilöstön hyvinvointiin sekä arvostusta minun henkilökohtaista vapauttani kohtaan. Mielestäni on ihanaa, että on työviikossa tunti, jonka voi upottaa itselle parhaaseen hetkeen.”

-Choicelainen

”Wellness hour on ennen kaikkea jokaviikkoinen muistutus panostaa omaan hyvinvointiin. Tällainen mahdollisuus kertoo paljon yrityksen arvoista.”

-Choicelainen

 

Muita hyvinvointia tukevia työsuhde-etuja Choicella:

✔️Vapaus muokata omia kalentereita omaan arkeen sopivaksi. Jos ajatus juoksee illalla, tee töitä silloin, ja nuku aamulla pidempään.

✔️Joustava hybridityöskentelymalli – tee töitä sinulle sopivasta paikasta. Sen ei tarvitse olla toimisto.

✔️Choicen omat, ylimääräiset vapaapäivät. Vuoden 2021 joululahja henkilöstöllemme oli viikon palkallinen joululoma.

✔️Äänikirjat ja podcastit talon puolesta itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen.

Työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen on aina kannattavaa, mutta yksittäiset edut eivät koskaan paikkaa rakenteellisia ongelmia. Mikäli et tiedä miten lähteä ratkaisemaan haasteita yrityksesi tai työnantajakuvasi saralla, tai pohdit omien osaajien hyvinvointia tai tyytyväisyyttä työhönsä, ota meihin yhteyttä – selvitetään se yhdessä.

Ota yhteyttä

Ville-Mikko Korkka

CEO

Tutustu