Entinen Veikkausliigan kaupallinen johtaja ja Mondia Groupin Euroopan johtaja Choice HR Oy:n toimitusjohtajaksi

Choicen arki

Ville-Mikko Korkka on Choicen uusi toimitusjohtaja. Ville-Mikko on työskennellyt urallaan monissa eri johtotehtävissä, joista viimeisimpinä Veikkausliigan kaupallisena johtajana ja Mondia Groupin Euroopan johtajana. Hän on osoittanut taitonsa niin kotimaan kentällä kuin kansainvälisissäkin ympäristöissä. Ville-Mikon tausta kattaa laajan kirjon eri toimialoja ja liiketoimintamalleja, aina suorasta kuluttajaliiketoiminnasta yritysten väliseen kaupankäyntiin ja niiden välille. 

Choicen puikkoihin Ville-Mikko tarttui johtaakseen lupaavaa ja uniikkia kasvuyritystä. Hänen valintansa perustui Choicen potentiaaliin ja arvomaailmaan sekä mahdollisuuteen vaikuttaa ja olla rakentamassa parempaa työelämää.

“Olen vaikuttunut Choicen arvomaailmasta. Näen paljon inhimillisyyttä jota olen jäänyt kaipaamaan menneissä kokemuksissa. Ja olen nähnyt paljon. Choicesta erityisen kiinnostavan tekee se, miten asioita lähestytään tuoreesta perspektiivistä ja tehdään asiat erilailla kuin muut. Ja oikeista arvoista huolimatta ollaan kunnianhimoinen kasvuyritys. Toista samanlaista ei alalla ole.”

Ville-Mikko aikoo viedä Choicea kohti kokonaisvaltaista liiketoimintakumppania kattavalla palveluportfoliolla ja tehdä mitä parhaiten osaa – nopeaa ja kestävää kasvua. 

“Nyt jo pystytään tarjoamaan suurin osa työelämäkumppanin palveluista ja seuraavan kahden vuoden aikana tullaan pyrkimään 360’-palvelumalliin. Vanhoja asiakkaita tietenkään unohtamatta. Heistä pidetään yhä hyvää huolta.” 

Ville-Mikon matka Choicen toimitusjohtajaksi ei ole ollut suora tie. Viime vuoden alussa hän astui kunnianhimoiseen rooliin kansainvälisen yrityksen Euroopan johtajana, jossa hän joutui tekemään päätöksiä perhe-elämän ja työnsä välillä. Rooli oli erityisen hieno tilaisuus Ville-Mikon uralla, sellainen mitä Suomessa ei välttämättä ikinä tulisi edes vastaan. Ville-Mikko otti haasteen vastaan, ja se tarkoitti tämän muuttamista Hampuriin. Saksaan siirtyminen oli iso päätös, ja siellä Ville-Mikko kohtasi vaikeuden jättää perheensä Suomeen. Kysymykset siitä, pitäisikö hänen jäädä Saksaan luomaan omaa “kakkoselämää” työn perässä, tulivat esiin. Vaikea päätös oli tehtävä, ja unettomat yöt kertoivat miehen arvoristiriidasta. 

“Hampurissa ollessani totesin, että minä tarvitsen perheeni läsnäoloa ja perheeni tarvitsee minua. Kiitin työnantajaani upeasta mahdollisuudesta. Astuin perhesyistä syrjään tuoreesta huipputehtävästä. Ei kaduta. Elämässä pitää uskaltaa.”

Siitä huolimatta Ville-Mikon sitoutuminen uralla menestymiseen on pysynyt vahvana. Hän pyrkii jatkossa tasapainottamaan työn ja perheen. Hänen päämääränään on olla esimerkki siitä, että ura voi olla vaativa, mutta silti tasapainottaa perhe-elämää.

Ville-Mikko kuvaa omaa arvomaailmaansa ytimekkäästi: ”Elämän ytimessä perhe ja ihmissuhteet ovat ykkössijalla, ja kaikki muu rakentuu sen päälle. 

Choicen väistyvä toimitusjohtaja Matias Ketola luovuttaa roolinsa Ville-Mikolle innoissaan ja varmana.

“Minulla on aina ollut tavoite hakeutua itseäni fiksumpien joukkoon. Ville-Mikolla on kokemusta ja vahvaa näyttöä liiketoimintojen johtamisesta. Hän ei kuitenkaan ole vain numerojohtaja ja bisnesammattilainen, vaan ymmärtää, että ihmiset on keskiössä.”, Matias kertoo.

Matias tulee toistaiseksi keskittymään uusien liiketoimintojen avaamiseen ja tuotteistamiseen sekä asiakkuustoiminnan kehittämiseen. Hän jatkaa Choicella myös yhtiön suurimpana henkilöomistajana. Matias painottaa, että uudistuksien myötä pystytään palvelemaan Choicen nykyisiä asiakkaita yhä paremmin, ja että nykyisestä hyvästä ei luovuta.

“Choicella on kolme vauhdikasta vuotta takana. Pohja on luotu. Tuon pohjan päälle on hyvä rakentaa nopeaa kasvua ja suunniteltuja peliliikkeitä.” 

”Ville-Mikossa yhdistyvät Choicelle sopivalla tavalla kasvuhaluinen liiketoimintaosaaminen ja ihmisläheinen johtaminen höystettynä halulla rakentaa tulevaisuuden monipuolista ja tasapainoista työelämää. Kasvutarinassamme on juuri nyt sopiva hetki ottaa seuraava askel organisaatiomme kehittämiseksi. Uuden toimitusjohtajan lisäksi uudistamme myös hallituksemme kokoonpanoa tukeaksemme tulevaisuuden kasvua ja kehitystä entistä paremmin.”, kommentoi yrityksen hallituksen puheenjohtaja Tero Ylönen.

Ville-Mikko aloittaa työt itsevarmana mutta nöyränä. “Yhdessä saamme hienoja asioita aikaan, hyviä asioita on jo tehty. Aiomme rakentaa inhimillisempää työelämää ja todistaa, että se ei ole ristiriidassa taloudellisen menestyksen kanssa. Itse asiassa aiomme osoittaa että nämä kaksi tukevat toisiaan pitkässä juoksussa.

“Ja kasvu – se on dna:ssani. On tullut testattua. ” Ville-Mikko naurahtaa.

Ville-Mikko Korkka aloittaa Choicen uutena toimitusjohtajana maanantaina 14. Elokuuta 2023.