01.12.2020

Redo-konsernin muissakin maissa on benchmarkattu Suomen työnantajakuvatyötä
Redon ja Choicen yhteistyö alkoi joulukuussa 2020. Redo etsi rekrytointikumppania, mutta löysikin Talent Attraction -palvelut ja Employer Brandingin yhdistävän Choicen.
Konsernin muissakin maissa on benchmarkattu Suomen työnantajakuvan kehittämistä
Redon (entinen Recover Nordic Finland) ja Choicen yhteistyö alkoi joulukuussa 2020, kun Redolle tuli tarve löytää etupainotteisesti osaajia kasvunsa tueksi sekä toimihenkilö- ja suunnittelutehtäviin että toteutustiimeihin.
Redo lähti etsimään rekrytointikumppania, mutta löysikin kokonaisvaltaisen työelämäkumppanin, Choicen. Kokonaisvaltaisena työnantajamielikuva-, rekrytointi- ja työyhteisön kumppanina Choice auttoi Redoa niin sisäisessä työntekijäkokemuksen kehittämisessä, työnantajabrändistrategian luomisessa, rekrytointimarkkinoinnissa sekä rekrytointitarpeissa.
Joinain vuosia yhtiöön rekrytoitiin 60-80 ammattilaista vuodessa eri toimeksiantoihin ja projekteihin, mitä tuettiin jatkuvalla Employer branding -työllä, kuten sisällöillä, digimarkkinoinnilla ja tapahtumilla. Redon rekrytointiprosessi muotoiltiin niin, että jokainen vaihe tuki bränditunnettuuden kasvua sekä haluttujen vetovoima- ja pitovoimatekijöiden viestintää. Rekrytoivat esihenkilöt myös koulutettiin tähän työhön Choicen toimesta.
Artikkelia varten on haastateltu toimitusjohtaja Antti Kirjavaista, joka on ollut alusta asti työnantajakuvaan ja rekrytointiin liittyen asioiden puolesta puhuja, edelläkävijä ja mahdollista. Yhteistyö on ollut erittäin onnistunutta, sillä myös konsernin muissa maissa on herätty bechmarkkaamaan Suomessa tapahtuvaa työnantajakuvan kehittämistä työtä ja sen systematiikkaa.
Yhteistyömme alussa Choicen asiantuntija oivallutti meitä, että ulkoisen työnantajakuvan kehittämisen tulee alkaa yhtiön sisältä, sillä kulttuuri, johtaminen ja yhtiön tapa toimia joko edistävät tai ehkäisevät rekrytointien onnistumista. Choicelta tehtiin heti selväksi, että mitä paremmin aluejohto ja esihenkilöt saadaan sitoutettua mukaan yhteiseen tavoitteeseen, sitä varmemmin onnistumme jatkossa rekrytoinneissa ja työnantajakuvan rakentamisessa.
Antti Kirjavainen, CEO

One Recover - yhteinen tarinamme
Choicen tiimi auttoi asiakasta konseptoimaan sisäisen kehittämishankkeen niin sisällöllisesti kuin viestinnällisesti. Konseptiksi muodostui ”One Recover - yhteinen tarinamme". Tämän tarinan muotoiluun osallistettiin henkilöstöryhmät toimistolta kentälle. Työskentely tapahtui fasilitoituina pienryhmä työpajoina. Nykyään Recover tunnetaan Suomessakin nimellä Redo Oy, mutta sama strategia on kantanut läpi viime vuodet.
Konkreettiset lopputulokset yhteistyömme aikana:
- Työnantajakuvan strateginen perusta: kohderyhmät, ydinviestit, kanavat, mittarit
- Arvopohjan ja työkulttuurin peruskivien kiteytys ja viestintä
- Perehdytysmateriaalit ja kulttuurikirja kaikille Redolaisille
- Markkinointi- ja viesintäsuuunnitelma sisäisesti ja ulkoisesti
- Rekrytointien toteuttaminen sopivalla tavalla: ilmoitushaku, hybridihaku, mediahaku
- Esihenkilöiden ja johtoryhmän sparraaminen ja valmennukset ehdokaskokemukseen ja työnantajakuvan markkinointiin
- Koulutuksen henkilöstölle työnantajakuvan viestintään sekä ammatillisen viestinnän teemoihin (mm. Linkedin)
- Työntekijäkokemuksen mittaamine ja kehittäminen
- Ulkoisen työnantajakuvatyön jatkuva toteutus ja onnistumisen analyysi

Työkulttuuria muotoillaan osaajaymmärrykseen perustuen
Yhtiöllä on sydän, sielu, kulttuuri ja arvomaailma olipa sitä systemaattisesti johdettu ja viestitty tai ei. Redolla yhtiön johto oli sitoutunut muutosmatkaan ja ymmärsi, että yhtiön menestykseen vaikuttaa olennaisesti nykyisten ja tulevien osaajien kyvykkyys, luottamuksen ilmapiiri ja vuorovaikutus. Identiteettihankkeella haluttiin tukea kaikkia näitä näkökulmia ja jokainen teema läpikäytiin Choicen ammattilaisten fasilitoimien työpajojen sisällöissä.
Redolaisten omakohtaiset kokemukset ja tarinat toimivat työpajatyöskentelyn selkärankana sen jälkeen, kun tavoitteet ja raamit oli ensin työstetty ensin johtoryhmässä. - Antti Kirjavainen
Myös Redon oasiakkaiden palaute on ollut kannustavaa. Kun asiakkaat ovat huomanneet sisäisen ja ulkoisen muutoksen, Redolla voitiin luottaa siihen, että kehitystä on todella tapahtunut laajalla rintamalla. Parasta palautetta onnistumisesta on konkreettiset, todennetut muutokset arjessa.
One Recover -hankkeeksi nimetty sisäisen viestinnän konsepti konkretisoi yhtiön muutosmatkan henkilöstölle. Lopputuloksena syntynyt työkulttuurin käsikirja oli raamit myös ulkoiselle työnantajamielikuvatyölle. Oli kuitenkin tärkeää, että muutosmatka alkoi organisaation sisältä ja että oma henkilöstö osallistettiin mukaan projektiin.

Työkulttuurin muotoilusta kohdennettuun työnantajamarkkinointiin ja rekrytointiin
Vaikka sisäinen kulttuuri- ja identiteettityö vaatii jatkuvaa lisätyöstöä, tällä hetkellä Redossa keskitytään myös uusien rekrytointien toteutuksiin. Sisäisen ja ulkoisen työnantajakuvan kehittäminen tapahtuu jatkossa käsi kädessä. Kaikki ehdokasprosessit tapahtuvat Redon markkinointikanavissa ja rekrytointijärjestelmässä, joihin kumppanilla on pääsy. Sama pätee urasivuun. Kumppani toteuttaa osaajakohderyhmille jatkuvaa markkinointia ja sisällöntuotantoa sekä jakelee ne Redon digi- ja somekanavissa.
Vaikka ulkoinen työelämäkumppani on merkittävä investointi, lähestyn asiaa niin päin, että kuinka iso kustannus olisikaan jättää kriittiset ja tärkeät asiat tekemättä? Lopulta EB ja rekrytointi palveluna -yhteistyö säästi valtavasti meidän omaa aikaa! - Antti Kirjavainen, CEO
Kumppanuus perustuu pitkäjänteiseen yhteistyöhön
Choicen palvelulupaus on, että olemme kumppani, joka vahvistaa asiakkaansa työnantaja-arvoa. Jotta työnantaja-arvoa voidaan vahvistaa, tulee Choicen olla todella sisällä asiakkaansa liiketoiminnassa, kasvutarpeissa, toimialassa, kulttuurisessa tavassa toimia sekä ymmärtää yritykselle tärkeitä osaajakohderyhmiä. Redon kanssa sopiva kumppanuus tarkoittaa keskittämistä ja sen tuomia hyötyjä ajansäästön, substanssiosaamisen ja kustannusten osalta.
Vaikka työelämäkumppanin palvelut ovat meille merkittävä investointi taloudellisessa mielessä tarkasteltuna, lähestyn asiaa niin, että kuinka iso kustannus olisikaan jättää nämä kriittiset asiat tekemättä tai huomioida ne vain osittain? Sille vasta hintaa tuleekin, ettei panostaisi työyhteisön kehittämiseen, kannustavaan kulttuuriin ja hakijaystävälliseen rekrytointiin.
Choice on pystynyt osoittamaan redolaisille yhteistyömme hyödyt myös numeerisesti, joten yhteistyö on ollut strateginen valinta.
Odotan innolla tulevia luovia lähestymistapoja, miten houkuttelemme ja sitoutamme jatkossakin parhaat osaajat ja kasvatamme jatkuvasti työnantaja-arvoamme kilpaillussa työmarkkinassa. Choice on meidän ensisijainen kumppanimme työelämäpalveluissa, ja yhteistyömme on kaikin puolin innostavaa ja tuloksellista.
Keskeinen teema yhteistyön aikana on ollut, miten nykyiset redolaiset ovat tärkeä osa sitä mielikuvaa, mikä Redosta muodostetaan kun osaajat vertailevat Redota ja muita alan yrityksiä työmarkkinoilla.
Otimme askeleen taaksepäin alkuperäiseen suunnitelmaamme peilaten ja aloitimme ulkoisen työnantajakuvakampanjoinnin sijaan sisäisen kulttuurin kiteytys- ja viestintäprojektin ensin. Olimmehan hetki sitten käyneet läpi useamman yrityksen yhteenliittämisprosessin, joten kriittiseksi kysymykseksi nousi, miten eri yhtiöistä Redolaisiksi muuntautuneet työntekijämme kokivat Redolaisuuden ja kuinka he olivat sitoutuneet toimimaan Redon työkulttuuria ja arvoja todeksi eläen. Tämän rinnalla alkoi sitten ulkoisten toimenpiteiden kehittäminen!
👇 Kiinnostaako työnantajakuvan konseptointi ja työnantajalupauksen viestintä? Varaa tapaaminen alta, ja jaamme mielellämme näkemyksemme.